Bakan duyurdu! Terör örgütüne ağır darbe...

Düzenleyen:
Bakan duyurdu! Terör örgütüne ağır darbe...

GÜNDEM Haberleri

Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan çatışmada 10 terörist etkisiz hale getirildi. Elazığ'da bir, PKK'nın Metina kampına düzenlenen hava harekatında da bir terörist öldürüldü.

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, bugün saat 12.30-13.00'te Bingöl kırsalında icra edilen hava destekli operasyon kapsamında, birliklere silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik hava harekatı gerçekleştirildi.Harekat sonucunda 6 dinamik hedef ve 1 silah mevzisi Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca imha edildi.Bugün ayrıca saat 15.45'te alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine de hava harekatı düzenlendi.Hava harekatı sonucu bir korugan ile 3 silah mevzisi imha edildi. Yapılan ilk tespitlere göre 1 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.

Terör örgütü PKK'ya üç ayrı noktada ağır darbe vuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Binböl'ün Genç ilçesindeki operasyonda 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Soylu, "Kahramanlarımız bugün yine teröre bir darbe daha vurdular. Bingöl Genç Kapılı'da 8 terörist etkisiz.." mesajını paylaştı. Bingöl valiliği öldürülen terörsit sayısının 10'a yükseldiğini açıkladı. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger,10 teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiğini bildirdi.

Bakan duyurdu! Terör örgütüne ağır darbe...

ELAZIĞ'DA DA 1 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kırsalında devam eden operasyon kapsamında bir terörist öldürüldü. Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklama, "Elazığ ili Karakoçan ilçesinde BTÖ mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik Şehit Jandarma Er Bülent Akkılıç-49 operasyonu devam etmektedir. Operasyon kapsamında yapılan arazi taraması esnasında 1 BTÖ mensubu terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

KUZEY IRAK'TAKİ PKK HEDEFLERİ VURULDU 

Kuzey Irak Metina bölgesindeki PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede; Kuzey Irak Metina bölgesindeki PKK hedeflerine düzenlenen hava harekatında 1 korugan ile 3 silah mevzisinin imha edildiği ve 1 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hava harekatına ilişkin yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "27 Haziran 2017 tarihinde saat 15.45 sularında  Irak'ın kuzeyi Metina bölgesinde alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerimize saldırı hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik, Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş ve bir korugan ile üç silah mevzii imha edilmiş, yapılan ilk tespitlere göre bir BTÖ mensubu etkisiz hâle getirilmiştir." Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede Bingöl kırsalına düzenlenen hava harekatında PKK'ya ait 6 dinamik hedef ile 1 silah mevzisinin imha edildiği belirtildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...