Bakan Çavuşoğlu: IŞİD'in Rus ve Çin yapımı silahları var

/ Kaynak: AA
Bakan Çavuşoğlu: IŞİD'in Rus ve Çin yapımı silahları var

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Çavuşoğlu, IŞİD'in elinde Rus ve Çin'e ait silahların olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland Dışişleri Bakanlığı ve Saranrom Enstitüsü'nün ev sahipliğinde düzenlenen "Türk Dış Politikası: Asya ve Pasifik'e Yakınlaşma" başlıklı konferanstaki konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

IRAK VE SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ

Çavuşoğlu, Irak ve IŞİD'in bölgedeki faaliyetlerine ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü desteklediğini vurguladı.

Türkiye'nin, Suriye'deki PYD ve PKK gibi diğer terör örgütlerine de karşı olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Bunlar IŞİD ile Suriye'nin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü veya barışı için savaşmıyor. Sadece ülkenin mevcut topraklarına nüfuz etmek için savaşıyor. Biz bunun karşısındayız. Bu durum, bu ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenliğini baltalıyor" diye konuştu.

"IŞİD'İN ELİNE RUS VE ÇİN YAPIMI SİLAHLAR VAR"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IŞİD'in El Kaide üzerinden ortaya çıktığını ve Suriye rejimi tarafından desteklendiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Çok açık konuşacağım. IŞİD'in Rus ve Çin yapımı silahları var. Bu silahları IŞİD'e Suriye rejimi verdi. Yeterince güçlü olduğuna inandıklarında devlet ilan ettiler. IŞİD ne bir ülkeyi ne de İslam'ı temsil ediyor" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...