Bakan Çavuşoğlu: Filistin davasından vazgeçmeyiz

Bakan Çavuşoğlu: Filistin davasından vazgeçmeyiz

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ve İsrail arasındaki normalleşme sürecine ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Filistin konusunda Türkiye’nin, pozisyonundan vazgeçmediğini ve bu konuda taviz verilmeyeceğini söyledi. Çavuşoğlu “Filistin pahasına İsrail ile normalleşme olmaz” dedi.

SELÇUK BÖKE

Türkiye ve İsrail arasındaki normalleşmeyi süreci gündemdeki yerini koruyor. İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un mart ayında Türkiye’ye yapacağı ziyaretin hazırlıkları sürüyor. Diğer yandan iki ülke arasında önümüzdeki günlerde özel temsilci atanması bekleniyor. Ankara ve Tel Aviv uzun süre sonra ilişkileri onarım sürecine girerken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, normalleşme adımları ve Türkiye’nin Filistin pozisyonu bir grup gazeteciye değerlendirdi. Bakan Çavuşoğlu “Türkiye ve İsrail özel temsilcilerinin liderler düzeyinde yapılması beklenen toplantının hazırlıklarını yapmak üzere bir araya gelecek. Çalışma ziyareti de olabilir, resmî ziyaret de olabilir. Prensip olarak ziyaret konusunda mutabıkız. Ziyaret, büyükelçi atanmadan da olabilir. Büyükelçilikler zaten maslahatgüzar seviyesinde açık. Ziyaret için illa büyükelçi atanması şart değil” diye konuştu.

POZİSYONUMUZ HER ZAMAN NET

Türkiye’nin Filistin davasından vazgeçmeyeceğini vurgulan Çavuşoğlu “Biz şunu her zaman söylüyoruz; İsrail ile ilişkilerimizde atılacak herhangi bir adım, herhangi bir normalleşme bazı ülkelerin yaptığı gibi Filistin davası pahasına olmaz. Bizim pozisyonumuz her zaman nettir. En başından beri en net olan ülkeyiz. İlişkilerin normalleşmesi Filistin-İsrail arasındaki iki devletli çözüm konusunda her iki tarafla da temas içinde olan Türkiye’nin rolünü daha da artırır. Ama iki devletli çözüm dâhil temel prensiplerimizden vazgeçmeyiz” ifadelerini kullandı.
Mevlût Çavuşoğlu ayrıca, mart ayında Antalya’da yapılacak Antalya Diplomasi Forumu’na İsrail’den enerji bakanı ve dışişleri bakanının davet edildiğini duyurdu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...