Bakan Bozdağ açıkladı! Anayasa teklifi Erdoğan'a sunuldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Bozdağ açıkladı! Anayasa teklifi Erdoğan'a sunuldu

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü anayasası için önemli açıklamalarda bulundu. Tüm kadınlara teminat sağlandığını belirten Bozdağ, “ Anayasa çalışmamız nihayet erdi. Arzı cumhurbaşkanımıza yapıldı, takdir beyefendiye ait. Muhtemelen grupta açıklayabilir. Hem başı açık hem de örtülü olan herkes için anayasal teminat getiriyoruz” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Anayasa sorusuna cevap veren Bozdağ, "Anayasa çalışmamız nihayete erdi. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edildi. Cumhurbaşkanımız, Grup Toplantısında açıklayabilir de açıklamayabilir de. Zamanlaması Cumhurbaşkanımızın takdirinde. 41’inci maddenin 1’inci fıkrası değiştiriliyor, 24’üncü maddeye de iki fıkra ekleniyor. Hem başı açık, hem başı örtülü olan, herkes için anayasal teminat getiriyoruz” dedi.

"NATO’YA GİRMEK İSTİYORLARSA SÖZLERİNİ TUTACAKLAR"

Finlandiya hakkında da konuşan Bozdağ, "Siyasi bir konuşma değil, teknik düzeyde istişare yapacaklar. Açıklama gerektirecek bir durum olursa zaten duyururuz. NATO’ya girmek istiyorlarsa sözlerini tutacaklar. Bizim beyanlarımız çok açık, bize verdiği sözleri yerine getirecekler, NATO’ya giriş süreçlerini tamamlayacağız. Süreç başladı ama tamamlanmadı. Tamamlama, Meclis onayıyla olacak. Onay olmadıkça başlaması, bittiği anlamına gelmez. Meclis noktayı koyacaktır. Onlar sözlerini tutarsa, Türkiye zaten sözünde duran bir ülkedir ve sözünü tutar" dedi.

Yeni infaz düzenlemesi ile ilgili de konuşan Bakan Bozdağ şu ifadelere yer verdi:
"Yeni infaz düzenlemesiyle ilgili komisyon çalışıyor. Bunlar seçimden sonra yapacağımız işler. Şu anda yaptığımız taslak çalışmalar ayrı, nihayete erenler var, uzun vadeli olanlar var. Komisyonlar kuruldukça kamuoyuna duyuruyoruz, onlar çalışacak. Bilim Komisyonu kuruyoruz; hem kendi iç hukukumuzu, hem akademiyi, hem yargıyı, hem de uluslararası hukuku inceleyecekler. Bunlar zaman alacak. Bu çalışmalar bittikten sonra biz gündeme alacağız. Biz şimdi neler yapacağımıza dair hedefler ortaya koyduk ama muhtevayı henüz netleştirmedik. Bunlar seçimden sonra yapılacak."

"ANAYASADA 24. MADDE VE 41. MADDE DE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK"

Bekir Bozdağ daha önce katıldığı bir canlı yayında iki maddelik bir düzenleme yapılacağını belirtmişti. Bozdağ "Birincisi 24. madde olurken, ikincisi de 41. madde. Aile türk toplumunun temelidir. Türk toplumunun, devletinin güçlü olmasını istiyorsak ailenin güçlü olması gerekir. Sadece Türkiye'de değil birçok ülkede aileyi korumak için anayasada değişiklik yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...