Bakan Akar'dan 'kimyasal iftira'ya tepki: Herkesin tarafını belli etmesi lazım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Akar'dan 'kimyasal iftira'ya tepki: Herkesin tarafını belli etmesi lazım

Gündem Haberleri

'Kimyasal silah' iddiaları ile ilgili olarak "Bir iddia değil, alçakça bir iftira" diyen Millî Savunma Bakanı Akar, "Buna karşı herkesin tavrını net şekilde göstermesi, tarafını belli etmesi lazım" ifadesini kullandı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik 'kimyasal silah' iftirasıyla ilgili olarak “Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var” dedi.

Bir grup gazeteciye konuşan Bakan Akar şunları söyledi: "Ne zaman terör örgütü çöküş sürecine girdi, büyük kayıplar vermeye başladı, bir çıkış yolu yöntemi olarak iftira, karalama yoluna gitmeye çalıştılar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısını karalamaya, insanların zihninde bulanıklık oluşturmaya çalışıyorlar. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik ‘çamur at izi kalsın’ anlayışından hareketle, ne ahlaki, ne hukuki, ne insani değerlere uymayacak söylemlerde bulunuyorlar.

Bunların kabul edilmesi asla söz konusu değil.  Bununla ilgili ülkemizin, bu vatanın evlatlarının, anayasal kurumlarının açık ve net şekilde tavrını göstermesi, tarafını belli etmesi lazım. Mehmetçik operasyonlarda, sivillere, masum insanlara, tarihî, dini, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip. Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz."

AMACIMIZ GIDA KRİZİNİ ÖNLEMEK

Bakan Akar, tahıl koridoruna ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Anlaşmanın geçerliliğinin 19 Kasım’da dolacağının hatırlatılması üzerine Akar “İstanbul’da faaliyetini sürdüren Müşterek Koordinasyon Merkezinde arkadaşlarımız yoğun bir çaba harcıyor. Tahılların sevkiyatı için 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Bizim başından beri amacımız belli; gıda krizinin önüne geçilsin, aç insan kalmasın, siyasi istikrar bozulmasın. Bunun için çalışıyoruz. Biz tabii ki bu anlaşmanın devamından, uygulamanın sürmesinden yanayız. Hatta Rus limanlarındaki tahılın taşınmasına yönelik de neler yapılabileceğinin araştırılmasının gayreti içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Akar, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’in Türkiye ziyaretiyle ilgili olarak da “Genel durumu değerlendireceğiz. Bizim politikamız, görüşlerimiz belli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son derece şeffaf bir politika uyguluyor. Bunları anlatacağız. Gelişmelere göre de müteakip safhaların neler getireceğini göreceğiz” açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...