Bakan Akar 'İlk kez açıklıyorum' dedi, yalanlarını raporla çürüttü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Akar 'İlk kez açıklıyorum' dedi, yalanlarını raporla çürüttü

Gündem Haberleri

TBMM Genel Kurulu'nda HDP'lilerin kimyasal silah iddialarına bir kez daha tepki gösteren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuyla ilgili bir heyetin inceleme ve ölçüm yaptığını belirterek "Bunların hiçbirinde, hiçbir şekilde kimyasal olmadığı raporu şu anda elimizde” dedi.

HABER MERKEZİ - ANKARA

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, HDP’lilerin TSK’nın operasyonlarında kimyasal silah kullandığına yönelik iddialarına TBMM Genel Kurulunda bir kez daha sert tepki gösterdi. Akar, HDP’lilerin iddialarla ilgili uluslararası örgütlerin soruşturma talepleri olduğunu hatırlatması üzerine “Biz Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak egemen, bağımsız bir devletiz, kendi kendimizi kontrol etme, kendi kendimizi değerlendirme kapasitesine sahibiz, dışarıdan kimseyi kabul etmeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

"İLK DEFA BURADA AÇIKLIYORUM"

Akar, kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen operasyon bölgesi için özel bir heyet oluşturduklarını ve bu heyetin 24 Kasım’da bu bölgelerde inceleme yaptıklarını da söyledi. Akar ‘İlk defa burada açıklıyorum’ diyerek şöyle konuştu: "Biz her şeye rağmen, ne olur ne olmaz diye bir heyet oluşturduk. Heyet gitti, inceleme ve ölçümleri yaptı, bunların hepsini derlediler toparladılar getirdiler, burada Sağlık Bakanlığının bir laboratuvarı var, oraya verdiler ve bunların hiçbirinde, hiçbir şekilde kimyasal olmadığı raporu şu anda elimizde."

Türkiye’nin operasyonlarının meşru müdafaa dâhilinde, uluslararası hukuka uygun, tüm komşuların hak hukukuna saygılı olduğunu belirten Akar “Bu operasyonlar teröristler hedef alınarak devam edecek. Bölgede yaşayan masum insanlara karşı bizim hiçbir şekilde tavrımız olmadığını herkes bilsin. Masum insanlara karşı din, mezhep, etnik, herhangi bir şekilde hiçbir ayrım yok, asla söz konusu değil; hepsi yalan hepsi yalan, koalisyon unsurları dâhil” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...