Bakan açıkladı: Kız Kulesi'nin açılacağı tarih belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan açıkladı: Kız Kulesi'nin açılacağı tarih belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Restorasyonu devam eden boğazın inci tanesi Kız Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi'nin Mart 2023'te açılacağını duyurdu.

Eylül 2021'den bu yana restorasyonu süren Kız Kulesi hakkında geçtiğimiz günlerde asılsız iddialar ortaya atılmış ve kulenin külah kısmının olmadığı söylenmişti. Bu iddialara resmi makamlardan açıklama geldi ve iddialar yalanlandı. Kulede restorasyon kapsamında depreme daha dayanıklı olması için adanın altında kısımların doldurulduğu ve külahının ise daha güçlü demirlerle yapılarak ahşap bir hal alacağı açıklanmıştı. 

Öte yandan restorasyonu süren Kız Kulesi'nin ise ne zaman açılacağı merak konusu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restorasyonu süren Kız Kulesi'nde incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına konuşan Bakan Ersoy, fotoğraflar üzerinden projeyi anlattı. 

2. MAHMUD DÖNEMİ BAZ ALINACAK

Burada basın mensuplarına konuşan Bakan Ersoy, fotoğraflar üzerinden projeyi anlattı. Bakan Ersoy restorasyonda 2. Mahmud döneminin baz alındığını açıklayarak, çalışmaların yıl sonuna doğru tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. 

2023 YILININ MART AYINDA AÇILACAK

Kız Kulesi'nin Mart 2023'te açılacağını belirten Bakan Ersoy, "Hocalarımız eklentilerin kaldırılmasına karar verdi. Eklentiler, sakıncalı malzemeler kaldırılacak. Müzekart Uygulaması burada da geçerli olacak. Burası Kültür ve Turizm Müzesi olacak. Kız Kulesi'nden İstanbul izlenebilecek" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...