Bahçeli'den alevi vatandaşlara jest: Hibe ettiği araziye yarın temel atılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bahçeli'den alevi vatandaşlara jest: Hibe ettiği araziye yarın temel atılacak

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

MHP lideri Bahçeli tarafından Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu'na hibe edilen Nevşehir'deki arsaya yarın cemevi temeli atılacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerden önce başlattığı Anadolu gezisi ve mitingler kapsamında Aralık 2022'deki Mersin programında alevi vatandaşlara sürpriz bir jest yapmıştı.

5 BİN 788 METREKARELİK ARAZİSİNİ HİBE ETTİ

Bahçeli, Horasan Erenleri Federasyonu temsilcileri ile bir araya gelerek yaklaşık 5 bin 788,91 metrekarelik arazisini federasyona bağışladığını açıklamıştı.

Alevi vatandaşları mutlu eden hibe kararından sonra araziye Alevi Kültürü ve Cemevi Külliyesi inşa edilmesi kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz günlerde harfiyat toprağının kaldırılması için ilk kazma vurulan alanda yarın temel çalışması başlayacak.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu'nca yaptırılacak külliye, Hoca Ahmet Yesevi'nin "Dört kapı, kırk makam" felsefesi doğrultusunda oluşturulan projeyle hayata geçirilecek.

"Ya Allah, ya Muhammed, ya Ali" üçlemesine atfen üç ayrı kapalı alana sahip binanın orta alanı cemevi olarak kullanılacak.

12 ay boyunca hizmet sunulacak külliyede, yaklaşık 60 kişinin konaklayabileceği misafirhane, kütüphane, çok amaçlı salonlar, yemekhane gibi birimler bulunacak.

İki kattan oluşacak külliyenin bir yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Külliyenin temeli yarın saat 14.00'te törenle atılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...