Bahçeli: 'Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır'

Düzenleyen:
Bahçeli: 'Türkiye kaynarsa  Berlin yanacaktır'

GÜNDEM Haberleri

“PKK’yla yatıp FETÖ’yle kalkan Almanya’nın yolu yol değildir; acilen dönmelidir.”

Damla Peker ANKARA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya’nın skandal kararlarına tepki göstererek, “Biz bunu açıkça Türk düşmanlığı sayar, Berlin’in iradesini Kandil’e teslim ettiğini düşünürüz. Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır” dedi.
Bahçeli, dünkü grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Almanya’nın Türk bakanların toplantılarını iptal etmesine tepki gösteren Bahçeli, konuşmasında şunları söyledi:
“Almanya, Hollanda ve Avusturya’dan Türkiye aleyhtarı kararlar birbirini izlemektedir. Avrupa Türklüğünün Türkiye’deki demokratik süreçlere katılıp fikir ve tercihlerini yansıtması en doğal ve yasal hakkıdır. Bu nedenle Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızı 16 Nisan referandumu konusunda bilgilendirmek, siyasi partilerin de gereken bir faaliyetidir. Bundan Almanya niye ürpermiş, rahatsız olmuştur? Türkiye Cumhuriyeti’nin bakan ve milletvekillerinin konuşmaları hangi demokratik hak ve yetki dayanarak engellenmiştir? Almanya eğer PKK’nın dayatma ve telkiniyle AK Partili bakan ve milletvekillerinin vatandaşlarımızla buluşmasını sabote ediyorsa, biz bunu açıkça Türkiye düşmanlığı sayar, Berlin’in iradesini Kandil’e devretmiş kabul ederiz. Yoksa Almanya hayır cephesinde yerini almıştır da bizim mi haberimiz olmamıştır? Yaklaşık 4 milyon vatandaşımızın yaşadığı Almanya, Türkiye’ye karşı örtülü faaliyetlerin elebaşı ülkelerden birisidir. Ve de PKK’yla yatıp FETÖ’yle kalkmaktadır. Biliniz ki, koynunda Mehmetçik katillerini barındıranlar doğrudan doğruya dökülen şehit kanlarında iz ve parmakları olan maskeli vandallardır. Almanya’nın yolu yol değildir; acilen dönmelidir. Türkiye kaynarsa, Berlin yanacaktır.”
“ÖMÜR BİÇMELERİ FISKTIR”
16 Nisan’da referandumda MHP’nin ‘evet’ oyu kullanacağını vurgulayan Bahçeli şu ifadeleri kullandı: “Hayası pazara çıkmışların, 16 Nisan referandumuyla ilgili çarpık ve çürük iddiaları gözümüzden kaçmamaktadır. At görse aksayan, su görse susayan, ekmek görse acıkan; ama üç hilali görünce kabuslar gören kripto elemanlar, hezeyan bataklığında adeta çırpınmaktadır. Bazı kokuşmuşlar diyor ki, 16 Nisan’dan sonra MHP bitecek, defteri dürülecekmiş. MHP’den kovulduktan sonra fikirlerini oraya buraya rehin bırakıp, vicdanlarını esir düşürenlerin MHP’ye ömür biçmeleri fısktır. MHP, 16 Nisan’da demokrasi arenasında millet için evet, devlet için evet, Cumhuriyet için evettir. Evet sözdür, yemindir; vazgeçilmeyecektir. FETÖ’ye, PKK’ya, PYD-YPG’ye, DHKP-C’ye ve de haçlı kafilesinin yüzüne milli ve sağlam şamar evetle vurulacaktır. Evet, tarihiyle çelişen yüz karası CHP’ye derstir.”
“YALNIZ BIRAKMAYACAĞIM”
Devlet Bahçeli, grup sonrası basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Avrupa’nın tutumuyla alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapıp yapmadığı sorusuna Bahçeli, Erdoğan ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını söyledi. Bahçeli, “Alman, Hollanda ve Avusturya yönetiminin tutumları değişmediği takdirde Sayın Cumhurbaşkanı eğer Avrupa’ya gidecekse onu yalnız bırakmayacağım” dedi. Bahçeli, partide disipline sevk edilen bazı isimlerle alakalı gelişmelere yönelik sürecin tamamlanmak üzere olduğunu ve savunma haklarını kullanmaları için verilen sürenin beklendiğini dile getirdi. Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’a yapılan protestoya yönelik bir soruya  “Bunun neresini değerlendireyim. Bir kişi kürsüyü yıkıyor, kimseye bir şey olmuyor. Ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz” ifadelerini kullanarak bunun Ülkücülerin işi olmadığı mesajını verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...