Bahçeli: 7 Haziran seçimleri Türkiye'nin son şansı

Bahçeli: 7 Haziran seçimleri Türkiye'nin son şansı

GÜNDEM Haberleri

MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı dün Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce partilinin katılımıyla Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÖKHAN KAYA/ RAŞİT AYDOĞAN
Kurultaya tek aday olarak giden Genel Başkan Devlet Bahçeli, Ülkücüleri "kurtlarım" ve "asenalarım" diyerek selamladı. Çözüm süreci sebebiyle hükümete ağır eleştirilerde bulunan Bahçeli, konuşmasında özetle şunları söyledi:
"77 gün sonra yapılacak seçimler Türk milleti için var olma seçimleridir. Aziz milletimiz vicdanını dinleyerek 7 Haziran'da kararını verecektir. 7 Haziran seçimleri Türkiye'nin kurtuluşu için son şanstır. AKP gitmezse Türkiye batacaktır. Allah'ın izniyle o gün MHP iktidardadır. Bugün milliyetçi hareketin, Türk milletini ekonomik sıkıntıların cenderesinden kurtarmak için iktidara yürüdüğünü ilan ediyoruz. Bu salondan yükselen ses, vatan ve millet sevgisidir. İnancım odur ki milli çağrımız, tüm Türk ve İslam coğrafyalarına dalga dalga yayılacaktır. Sesimiz İmralı'da ve Kandil'de yankılanacak, bölücülerin kabusu olacaktır. Türk milleti buradan çıkacak sesi beklemektedir. nbsp;
BIÇAK KEMİĞE DAYANDI
PKK silah bırakmamış, silahtan vazgeçmemiştir. Ve buna da niyeti yoktur. İhanet müzakereleri silah tehdidi altında sürmektedir. Terör örgütü sadece, istediklerini alıncaya kadar eylem yapmayacağını söylemektedir. Bunun ön şartı da, Türk ordusunun PKK teröristlerine karşı silahlı mücadeleden vazgeçmesidir. Biz, bugün buradayız ve Nevruz'da kurultayımızı yapıyoruz. Ne var ki Diyarbakır'da ihanet mektupları okunmaktadır. Türkiye'nin kuyusu kazılmaktadır. Bugüne kadar içimiz kan ağladı, ama vakur duruşumuzu bozmadık. Ancak şimdi bıçak kemiğe dayanmıştır. Türkiye'yi bölmek için yola çıkan hıyanet çetesini uyarıyoruz; Sağduyu ve soğukkanlılığımızı teslimiyetle karşıtırmayın, atalete yormayın. Türkiye sevdamızı sınamaya asla kalkışmayın. Bizde bölünecek ülke yoktur, bizde yıkılacak devlet yoktur, bizde parçalanacak vatan yoktur."


MHP KURULTAYINDAN NOTLAR nbsp;
'Bizimle yürü' mesajı
MHP, Nevruz'da topladığı büyük kurultay ile 7 Haziran seçiminin startını da "Bizimle Yürü Türkiye" sloganı ile verdi. Devlet Bahçeli'nin seçim öncesi güven tazelediği MHP 11. Olağan Büyük Kurultayında şunlar gerçekleşti:
-12 bin kişilik salon erken saatlerde dolarken, içeriye giremeyen partililer dışarıya kurulan dev çadırdan ve büyük ekranlardan kurultayı takip etti. nbsp;
-Salona "Bizimle yürü Türkiye" ana temasıyla pankartlar asıldı. Partililerin kendi hazırladıkları pankartları içeriye sokmalarına izin verilmedi. Kurultay çalışmalarına geçilmeden önce konser veren sanatçı Atilla Yılmaz, MHP'nin genel seçimlerde yürüteceği kampanya için bestelenen ve ilk kez seslendirilen "Bizimle Yürü Türkiye" şarkısını söyledi. Kurultayda sanatçı Mustafa Yıldızdoğan da sahne alırken, ünlü rock şarkıcısı Kıraç'ın MHP için söylediği "Türkiye Marşı" isimli şarkısı oldu. nbsp;
-Sahnede 1 saat 30 dakika kalan Bahçeli'nin konuşma metni 21 sayfadan oluştu.
-Yeniden adaylık başvurusunda bulunmayan milletvekili Engin Alan salonda yoktu. MHP'den aday adayı olan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise kongredeydi...




BAHÇELİ: TARİHÎ SORUMLULUĞUN ŞUURUNDAYIM
MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda tek aday olarak gösterilen Devlet Bahçeli, 1149 oy alarak yeniden MHP Genel Başkanı seçildi. Ankara spor Salonu'nda gerçekleştirilen Kurultayda 1160 delege oy kullandı. Geçerli oy sayısı, 1149 oldu. Tek aday gösterilen Bahçeli, geçerli oyların tamamını alarak yeniden Genel Başkan seçildi. Bahçeli, yaptığı teşekkür konuşmasında özelte şunları söyledi: "İftiharla söylemeliyim ki 11. Olağan Büyük Kongremiz partimize yakışan şekilde tamamlanmıştır. Bizimle yürü Türkiye seslerimiz yerini bulmuştur. Çözülmeye karşı keskin bir duruş sergilenmiştir. Bölücüye karşı bir irade gösterilmiştir. Türk milleti varlığımız, Türkiye sevdamızdır. Şahsıma gösterilen muazzam ilginin ve yüklenen tarihi sorumluluğun şuuruyla iktidar mücadelesine heyecanla baş edebileceğime herkes emin olmalıdır."




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...