Bahçekapılı 'tokmaklı kavga'yı anlattı: Asıl şiddet bana yapıldı

Bahçekapılı 'tokmaklı kavga'yı anlattı: Asıl şiddet bana yapıldı

GÜNDEM Haberleri

"Evrakları yırttılar, kalemleri fırlattılar. Gongu kırıp, tokmakla saldırdılar. Kürsüyü bırakıp başkanlık odasına sığındım."

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Meclis Başkanvekili AK Partili Ayşenur Bahçekapılı, sandalyelerin havada uçuştuğu, milletvekillerinin tokmakla birbirine saldırdığı kavgada en büyük şiddeti kendisinin gördüğünü söyledi. İç güvenlik paketi sebebiyle Meclis'te günlerdir yaşanan gerginliğin tokmaklı kavgaya dönüştüğü oturumu yöneten Bahçekapılı, o anlarda yaşadıklarını anlattı: "Meclis tarihinde ilk kez bir konuda 76 konuşmacıya söz verdim ve kadına yönelik şiddet konusundaki görüşlerini dile getirmelerine imkân verdim. Ama tam o saatlerin ardından bana şiddet uygulandı. 15 dakika öncesine kadar kadına yönelik şiddeti kınayan arkadaşlar, kürsüde bir kadın olduğunu unuttular. Benim bulunduğum kürsünün dokunulmazlığı var. Milletvekili arkadaşlar kürsü dokunulmazlığıma saldırdılar. O gün kürsü dokunulmazlığına darbe yapılmıştır. Başkanlık divanındaki evrakları yırttılar. Kalemleri fırlattılar. Gongu kırdılar, tokmakla saldırdılar. 'Gazi Meclis' diye diye Meclis'i gazi hale getirdiler. Asıl şiddeti bana uyguladılar. Yapılanlar o kadar vahimdi ki ara vermek ve içeri girmek zorunda kaldım. Bana hakaret ettiler, tehdit etiler. Bunlar şiddet değil mi? Bir kadın siyasetçi olmaktan vazgeçtim orada insan olarak haklarım ihlal edildi. Normal zamanlarda dostane sohbetler yapan kişilerin kürsüye saldırdıkları andaki yüzlerini asla unutmayacağım."
KORUMA ZİNCİRİ
AK Partili kadın vekiller, tokmaklı kavganın yaşandğı gün Ayşenur Bahçekapılı için Başkanlık Divanı önünde kürsüye yürüyen MHP'li erkek milletvekillerine karşı zincir oluşturdu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...