Bağış'tan BMGK'ya çağrı

/ Kaynak: AA
Bağış'tan BMGK'ya çağrı

GÜNDEM Haberleri  / AA

AB Bakanı ve Başmüzakeri Bağış, BMGK'ya Suriye'de, Mısır'da ve dünyanın diğer kanayan bölgelerinde daha aktif olma çağrısında bulundu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK), Suriye, Mısır ve dünyanın diğer kanayan bölgelerinde daha aktif olmaya çağırdı. nbsp;Bağış, AB Bakanlığı'nda BM Koordinatörü ve Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra'yı kabul etti. nbsp;Bağış, görüşme sonrasında Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin BM'nin tavrı konusundaki soru üzerine, BM'nin mekanizmaları olan bir kurum olduğunu ve sadece Genel Sekreter'in söylemlerinin yeterli olmadığını belirterek, " Her ne kadar Genel Sekreterin söylemlerini yeterli bulmuyorsam da kendisinin söylemlerinin bile daha net, daha tutarlı, daha inandırıcı, daha vicdani olması gerektiğine inansak da eylem boyutunda BMGK'nin karar alması gerekir" ifadelerini kullandı. nbsp;BM'nin Suriye'de 100 bin kişinin ölmesine rağmen net bir tutum sergileyemediğini vurgulayan Bağış, BMGK üyeleri arasında tamamen bir çıkar çatışmasının olduğunu nbsp;ve bu nedenle ülkelerin kendi çıkarları uğruna, dünyanın başka yerlerindeki kanayan yaraları görmediğini belirtti. Bağış, sözlerine şöyle devam etti: nbsp;"Aynı olayın Mısır'da tekrar etmemesi için biz de buradan BM'nin Türkiye temsilcisi aracılığıyla Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerine bir çağrıda bulunalım ve Suriye'de de Mısır'da da ve dünyanın diğer kanayan yaralarında da daha aktif olmaya onları davet edelim." nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...