Babacan'dan canlı yayında Cumhur İttifakı'na dikkat çeken teklif: 'Beraber çalışabiliriz'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Babacan'dan canlı yayında Cumhur İttifakı'na dikkat çeken teklif: 'Beraber çalışabiliriz'

GÜNDEM Haberleri

Millet İttifakı ortağı ve DEVA lideri Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında Cumhur İttifakı'na çok konuşulacak bir teklifte bulundu. Canlı yayında konuşan Babacan, Cumhur İttifakı ile anayasa değişikliği konusunda 'hazır' olduklarını belirterek "Biz onlara da gelin beraber çalışalım deriz" şeklinde konuştu.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilli seçimleri 2. tura kaldı. 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan 2. tur seçimleri için adayların mesaisi devam ederken Millet İttifakı ortaklarından ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan TV5 canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan, Cumhur İttifakı'na çok konuşulacak bir teklifte bulunarak Anayasa değişikliği konusunda Cumhur İttifakı ile birlikte çalışabileceklerini söyledi. 

"CUMHUR İTTİFAKI İLE BERABER ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"

DEVA lideri Babacan, "Parlamenter sistem de önemli ama mevcut sistemi de rehabilite edebiliriz. Güçler ayrılığı daha iyi hale getirilebilir. Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız" şeklinde konuştu.

"OTURUP TAM MUTABAKAT ARAMAK LAZIM"

Canlı yayında önemlki açıklamalarda bulunan Babacan'ın açıklaması şu şekilde:

"Mevcut Meclis aritmetiği anayasanın ancak Cumhur ve Millet İttifakı'nın beraber çalırsa bize değişeceğini gösteriyor. Cumhur ve Millet İttifakı'nın uzlaşmadığı bir konuda anayasa değikliği mümkün görünmüyor. Şu an da Meclis'in tablosu bize bunu söylüyor. Anayasada değişiklik yapmak istiyorsak oturup tam mutabakat aramak lazım."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...