Aziz Babuşçu, 'Gezi'de iyi niyet yok'

/ Kaynak: İHA
Aziz Babuşçu, 'Gezi'de iyi niyet yok'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Taksim Dayanışma Platformu'nun "Gezi Parkı" eylemi için devam kararı almasını sert sözlerle eleştirdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, 'Bütün samimi görüşmelere rağmen alınan bu karar gösteriyor ki başından beri iyi niyet yoktu. Bağcı ile kavga derdi vardı' dedi. nbsp;AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Taksim Dayanışma Platformu'nun eylemlere devam kararı almasına sert bir çıkış yaptı. Taksim Dayanışma Platformu'nun devam kararı almasını çok yadırgadığını belirten Babuşçu, ''Bu samimiyetin gölgelendiği asıl niyetin ortaya çıktığı net bir karardır. Taksim Gezi Parkı özelinde orada yapılan projeye bir itiraz varsa bu itirazın değerlendirilebileceği zemin oluşmuştur. Sayın Başbakanımız bu zemine ilişkin çok net açıklamalar yapmış, ortada bir yargı kararı olduğunu, bu yargı sürecinin bekleneceğini, bu yargı sürecinin olumlu veya olumsuz sonuçlanmasına bağlı olarak nasıl bir tavır alacağımızı da açıklamış, eğer yargı olumsuz bir karar verirse zaten yargıya karşı kimsenin söyleyeceği bir söz yok. Ama olumlu bir karar vermesi halinde bile bunu halk oylamasına götürüp İstanbulluların ne düşüncesini alıp ona göre projeyi revize edeceğimizi yada yapıp yapmayacağımıza karar vereceğini ifade etmiş olmasına rağmen bu kararın alınmasını doğru bulmuyorum" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın gerekli adımları attığını ifade eden Babuşçu, "Böylesine bir süreçte alınan bu kararı, AK Parti'ye ve milli iradeye karşı uluslararası yerli işbirlikçilerle uygulanan projenin figüranı haline gelmiş bir karar olarak görüyorum. Bu kararda iyi niyet yok. Kimsenin üzüm yemek gibi bir derdi yok. Burada amaç bağcıyla kavga etmektir. Anlaşılıyor ki başlangıçtan beri aslında bir iyi niyet yokmuş. Bağcı ile kavga etmek gibi bir dert varmış. Buna bu millet müsaade etmez. Hiçbir devlet böyle bir işgale devam edilmesine müsaade etmez. Ama ben bütün bunlara rağmen ortak aklın ortaya çıkmasını ve sağduyu çerçevesinde yeni bir değerlendirme yapılarak bir çözüme kavuşturulmasını arzı ediyorum" diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...