Azeri vekilden Ermenistan'a net mesaj: Ya toprağımızdan çıkacaksınız ya da vura vura çıkartacağız

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / TGRT Haber

Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da provokasyonlarına devam eden Ermenistan için düğmeye bastı. Karabağ'da antiterör operasyonu başlatan Azerbaycan, 5 saat süren operasyonda; tüm hedefleri yok ederken Ermeni ayrılıkçılar ateşkes talep etti. Gelişmeleri TGRT Haber'e anlatan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Ermenistan'ın Fransa gibi bazı batılı devletlerden güç aldığını söylerken Ermeni güçlerine de gözdağı verdi.

Birkaç aydır Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde saldırılar düzenleyen Ermeni silahlı güçlerine Azerbaycan'ın cevabı gecikmedi. Azerbaycan, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını açıkladı.   

Sivillerin ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı bildirilen operasyonun 5. saatinde Ermeni ayrılıkçılar, ateşkes istedi.

Azerbaycan, neredeyse tüm hedeflerin vurulduğunu duyurdu.

"ERMENİSTAN'A İZİN VERİLMEYECEKTİR" 

Son gelişmeleri TGRT Haber canlı yayınında değerlendiren Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Ermeni güçlerine adeta gözdağı verdi. "Ermenistan, tüm uyarılara rağmen terör eylemlerine devam etti" diyen Paşayeva, "Topraklarımızda bir Ermeni devleti kurma girişiminde bulundular. Halkımıza zulmetmeye çalıştılar. Topraklarımızda ikinci bir Ermeni devletine izin verilmeyecektir" dedi. 

"ERMENİSTAN'A SÜRE TANIDIK" 

Ermeni güçlerinin bölgede askeri faliyetlerine devam ettiğini söyleyen vekil Ganire Paşayeva, "Azerbaycan devleti, uluslararası bir devlet olarak toprak bütünlüğünü koruma hakkına sahiptir. Antiterör operasyonlarını gerçekleştirme hakkına sahiptir. Ermenistan'a bir süre tanıdık ve 'askerlerinizi ve silahlarınızı topraklarımızdan çekin' dedik. Ancak süre sona erdi. Mayın döşeme ve askeri faaliyetler bulunduğu her yeri artık hedef alıyoruz. İnsanları ve binaları hedef almıyoruz, sadece askeri faaliyetlerin olduğu bölgeleri hedef alıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"FRANSA'DAN GÜÇ ALDILAR" 

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarında batılı ülkelerden güç alarak provokasyon yaptığını ifade eden Paşayeva, "Bunlar bazı ülkelerden cesaret aldılar. Bu durumda sorumluluk aynı zamanda Fransa'ya da aittir. Ermenistan'ın şımarıklıkları biraz da bu ülkelerin yüzündendir. Bundan sonra Ermenistan bunun sonuçlarına katlanacak. Biz insanlarımızın zulüm görmesini istemiyoruz. Ermeni terör grupları oralara mayın döşenerek 30 yıl sonra evine dönme fırsatı yakalamış olan vatandaşlarımızı vurmak istiyorlar" dedi. 

"VURA VURA ÇIKARTACAĞIZ"

Ermenistan'a verilen sürede sona gelindiğini söyleyen Milletvekili Ganire Paşayeva, "Ermenistan ya Azerbaycan topraklarından çıkacak ya da vura vura çıkartacağız ve bitireceğiz" dedi.

Paşayeva, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederken, "Zengezur Koridoru için hiçbir şey yapmadılar. Azerbaycan bu durumu hem Rusya'ya hem de Türkiye'ye haberdar etti. Türkiyemiz var olsun, kardeşlerimiz var olsun. Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Tüm dünyaya gerçekleri duyurmada yardımcı oldu" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...