Azerbaycanlı şoförün sözleri duygulandırdı: Yardım değil vatan borcunu getirdik

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 kentte büyük yıkıma neden olan depremler sonrası Türkiye'ye ilk uluslararası yardımı gönderenler arasında Azerbaycan yer almıştı. Azerbaycan’dan deprem bölgesine yardım TIR’ı getiren bir şoförün sözleri izleyenleri duygulandırdı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler tüm Türkiye'yi hüzne boğdu, büyük yıkıma yol açtı. 10 kentte binlerce bina yerle bir oldu, enkaz altında kalan birçok vatandaş hayatını kaybetti. Bölgede seferberlik ilan edilirken arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Yurdun dört bir yanından yardımın yağdığı bölgeye onlarca ülke de desteğini gönderdi, bunlar arasında ilk harekete geçenlerden biri Azerbaycan oldu.

İlk uluslararası yardımı gönderen ülke olan Azerbaycan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla 728 personelin görev aldığı kurtarma ekibi oluşturdu. Ayrıca tırlar dolusu yardım gönderdi ve konteyner kent kurmak için çalışmalara başladı. 

Yardım tırlarından birinin şoförü olan Azerbaycanlı bir vatandaşın söylediği sözler ise izleyenleri duygulandırdı.

"YARDIM GETİRMEDİK, VATANIN BORCUNU GETİRDİK"

"Türkiye'ye ne için geldiniz?" sorusunu cevaplayan tır şoförü şu ifadeleri kullandı:

"Ömer ağabeyimizin, Ömer Halisdemir'in borcunu getirdik. Kazım Karabekir başkumandanımızın borcunu getirdik. Ferit Ahmetoğlu’nun borcunu getirdik. Biz buraya yardım getirmedik. Biz vatanın borcunu getirdik gardaşlar.

Biz bir ananın bir babanın çocukları olarak geldik buraya. Bizim orada içimiz yandı. Sabaha kadar kimse uyumadı evlerinde. İnşallah bu da geçer, bunu da atlatırız. Düşmanlarımız sevinmesin. Başın sağ olsun Türkiye."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...