Azerbaycan'dan deprem bölgesine büyük destek: Erdoğan onayladı, Resmi Gazete'de yayımlandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Azerbaycan'dan deprem bölgesine büyük destek: Erdoğan onayladı, Resmi Gazete'de yayımlandı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kahramanmaraş İlinde Konut, İlköğretim Okulu, Anaokulu ve Kültür Merkezi Yapımı ile İlgili İşbirliği Anlaşması' Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlandı.

6 Şubat'daki Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Asrın felaketinin olduğu ilk günden beri Türkiye'nin yanında olan dost ve kardeş ülke Azerbaycan deprem bölgesine desteklerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Kahramanmaraş'ta konut, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi yapımı ile ilgili iş birliği anlaşmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Nahçıvan'da 25 Eylül 2023'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kahramanmaraş İlinde Konut, İlköğretim Okulu, Anaokulu ve Kültür Merkezi Yapımı ile İlgili İşbirliği Anlaşması"nın onaylanması hakkında karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

KAHARAMANMARAŞ'IN ACİL BARINMA İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Anlaşma, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerden birinde konut binaları, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi inşasına ilişkin projenin, taraflarca belirlenen koşullar çerçevesinde ve tarafların yürürlükteki ulusal mevzuatına uygun olarak yürütülmesine ilişkin temel ilkeleri düzenliyor.

Söz konusu proje, 6 Şubat'ta depremin meydana geldiği Kahramanmaraş'ın acil barınma ihtiyacını karşılayacak.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...