Aytunç Altındal'ın eşinden çarpıcı iddia: Ölmedi, öldürüldü

Aytunç Altındal'ın eşinden çarpıcı iddia: Ölmedi, öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Son röportajını tam 1 yıl önce gazetemize veren ünlü yazar, "Özal'ın zehirlendiğini" öne sürmüştü. Şimdi aynı iddialar kendisi için ortaya atılıyor.

Ezber bozan açıklamalarıyla tanınan araştırmacı-yazar Aytunç Altındal (68), uzun bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İnternational Hospital Başhekim Yardımcısı Türker Kundak, Altındal'ın ölüm sebebini açıklarken "Akciğer kanseri bütün vücuda yayılmıştı" dedi. Altındal'ın yakınları ise, ünlü yazarın zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürdü. Eşi Naciye Şenocak Altındal, "Canı pahasına memleketi için bütün bilgileri aktarmaktan kesinlikle çekinmedi. Bundan dolayı susturmak istediler" iddiasında bulundu. Eşinin zehirlenmesinde farklı sebeplerin olduğunu savunan Altındal, şunları söyledi: "Sadece ben değil, doktorları bile öldürüldüğünü düşünüyor. Buna istinaden bütün bulguları Adli Tıp Kurumu'na gönderdik. 8 ay İsviçre'de kanser tedavisi gördü. 2 hafta önce Başbakanlık tarafından gönderilen ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi. Zehirlenme olayı da Türkiye'de gerçekleşti. Akciğer teşhisi konulmasından sonra 2 hafta içinde hastalık yayıldı. 4. evrenin bu kadar kısa zamanda yayılması normal değil."Son röportajını tam 1 yıl önce Yazı İşleri Müdürümüz Yücel Koç'a veren Altındal, merhum Cumuhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürmüş ve "İşin içinde Alman parmağı var" demişti. Şimdi aynı iddialar kendisi için dillendiriliyor.
Cenazede alkış istemem
Aytunç Altındal'ın cenazesi, bugün öğle vakti Şakirin Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığında defnedilecek. İstanbul'da 1945'te dünyaya gelen Çerkez asıllı Altındal, 1983'te İsviçre'de Modus Vivendi Kültür Merkezi'ni kurarak 10 yıl yönetti. 1989'da Rusya'da Kültür Danışmanlığı yaptı. Ünlü fizikçi Isaac Newton'un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını yayınladı.?Uğur Mumcu'nun "Sakıncasız" adlı eserinin?yapımcılığını üstlendi.?11 kitabı bulunan Altındal, ?"Müslüman adamım. Cenazemde alkış falan istemem. Tekbirlerle uğurlayın" demişti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...