Aysel Tuğluk, 'Lice'de 1 ölü 6 yaralı var'

Aysel Tuğluk, 'Lice'de 1 ölü 6 yaralı var'

GÜNDEM Haberleri

BDP'li Aysel Tuğluk, Lice'de karakol inşaatı protestosunda çıkan olaylarda 1 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını söyledi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen grupla güvenlik güçleri arasında molotof kokteylli, biber gazlı çıkan çatışmanın ardından Diyarbakır'da bulunan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, partililerle birlikte Lice'ye gitti. Milletvekili Tuğluk, olayın karakol binasına yeni yapılan ek binaları protesto amaçlı bir gösteri yapılması ve buna askerlerin müdahale etmesiyle çıktığını söyledi. Tuğluk, "Askerlerin ateş açması sonucu 1 kişi hayatını yitirmiş, 6 kişi ise kurşunlarla yaralanmış. Biz olay yerine gidiyoruz. Daha sağlıklı bilgileri olay yerinden almaya çalışacağız" dedi. Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç,Lice'deki olaylarla ilgili bilgi verirken, Kayacak Jandarma Karakolu'nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi. Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, "Bu sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz" dedi. (DHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...