Aynı bayrağın altında bu neyin Taksim'i

Aynı bayrağın altında bu neyin Taksim'i

GÜNDEM Haberleri

Meydanlar farklı, resim aynı... Ortaya çıkan bu tablo, 'Küçük bir mesele nasıl bu kadar büyüdü' dedirtti.

Başbakan Erdoğan, Esenboğa'dan sonra ikinci durağı olan Ankara'nın Pursaklar ilçesindeki konuşmasında Gezi Parkı eylemleri ile başlayan sürecin dışarıdan ve içeriden organize bir süreç olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu aylardır dokunan bir tezgahın hayata geçirilmesidir. Uluslararası faiz lobisinin bizdeki uzantıları ile yapıyorlar. Ama bunlar duvara çarptılar. Bu başbakan çok sert diyorlar. Geriliminden yana diyorlar. Biz gerilimden yana değil, biz halktan ve haktan yanayız. Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?" dedi. nbsp;Artık bu eylemlere son verilmesini isteyen Erdoğan, "Derdini çık valiye anlat, olmadı bakana anlat, olmadı gel bana anlat" dedi. Erdoğan, eylemlere devam edilmesi halinde ise anlaşılan dilden konuşmak zorunda kalacağını vurguladı. nbsp;Dış basını da eleştiren Erdoğan, "Utanmadan sıkılmadan Türk Baharı diyorlar. Ya bunlar ne gafil, Türk Baharı 2002'nin 3 Kasımında oldu. Hem de öyle oldu ki, dünyada Türkiye umulmayan yerlere ulaştı" dedi.
nbsp;Aynı bayrağın altında bu neyin Taksim'i

Erdoğan, Ankara'da coşkulu bir kalabalığa hitap etti.


nbsp;Aynı bayrağın altında bu neyin Taksim'i

Gezi meydana çıktı
Gezi Parkı'nın yıkılacağı yönündeki haberler sonrası meydana gelen olaylar 14. gününe girdi. Taksim Dayanışma Platformu, dün Taksim'de miting düzenledi. Galatasaray Lisesi, Tünel Meydanı, Beşiktaş, Mecidiyeköy ve Gümüşsuyu'nda toplanan gruplar, sloganlar eşliğinde Taksim'de buluştu. Bandista ve Kardeş Türküler gruplarının konseriyle başlayan mitingde zaman zaman gergin anlar yaşandı. Öcalan'ın posterini açan bir grup, alandaki diğer eylemcilerin tepkisi ile karşılaştı. Gruba pet şişe atan eylemciler, "PKK dışarı" şeklinde slogan attı. Yaşanan gerginlik, miting görevlilerinin araya girmesiyle büyümeden engellendi. Mitingde, Hatay'daki gösteriler sırasında ölen Abdullah Cömert'in bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığı son mesaj okundu. Eylemciler, İstanbul'un dışında Ankara'da, Adana'da ve İzmir'de de aynı saatlerde toplandı. İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...