AYM’den Gül ve Erdem için hak ihlali kararı

Düzenleyen:
AYM’den Gül ve Erdem için hak ihlali kararı

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Mahkemesi (AYM), MİT tırları haberi yayımlayarak devlet sırlarını ifşa ettikleri iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için “hak ihlali” kararı verdi.

Ebru Karatosun ANKARA 
Anayasa Mahkemesi (AYM), MİT tırları haberi yayımlayarak devlet sırlarını ifşa ettikleri iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için “hak ihlali”  kararı verdi. 17 mahkeme üyesinin hepsinin yer aldığı AYM Genel Kurulu, dünkü toplantısında Dündar ve Gül’ün dosyasını gündemine aldı. Yüksek Mahkeme, tutuklu bulunan Dündar ve Gül’ün MİT tırları haberleri nedeniyle 6 Aralık’ta haklarının ihlal edildiğine ilişkin başvurusunu görüştü.  Dündar ve Gül’ün hak ihlali olduğuna karar verdi. Karar 3’e karşı 12 oyla alındı. Yüksek Mahkemenin kararında, “Kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile anayasanın 26. ve 28. maddelerinde güvence altına alınan ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ve ihlalin ortadan kaldırılması için kararın ilgili mahkemeye gönderilmesine karar vermiştir” denildi.
AİLELERİ SİLİVRİ’YE KOŞTU
Yüksek Mahkeme’nin söz konusu kararı UYAP üzerinden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Aynı dakikalarda Dündar ve Gül’ün avukatları da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giderek, söz konusu mahkemeye müvekkilleri hakkında tahliye talebinde bulundu. Bu gelişmeler üzerine Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar ile Erdem Gül’ün eşi Aslı Gül, oğulları Deniz ve Sarp Güney de  Silivri Cezaevi önüne geldi. Çok sayıda kişinin de akın ettiği cezaevi önünde gece yarısına kadar saatlerce tahliye için beklendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...