AYM, ÖMK'da son noktayı koydu: Kanunun özüyle ilgili iptal yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AYM, ÖMK'da son noktayı koydu: Kanunun özüyle ilgili iptal yok

Gündem Haberleri

Anayasa Mahkemesi (AYM) eğitim sendikalarının görüşünü dinledikten sonra Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) için kararını açıkladı.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - CHP’nin başvurusu ardından toplanan mahkeme, 7354 sayılı ÖMK’da bazı maddelerin iptaliyle ilgili yapılan başvuruyu karara bağladı. Genel Kurul, bazı hükümlerin iptaline, bazılarının iptal isteminin ise reddine hükmetti.

Kanunun özü ve kariyer sınavı ile ilgili kapsamlı bir iptalin çıkmadığı kararda yoruma dayalı altı madde çıkarıldı. İptal edilenler arasında, aday öğretmenlerin Adaylık Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucu mesleğe atanması, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı’na mazeretsiz olarak katılmayanlar ile bu program sonunda Adaylık Değerlendirme Komisyonunca yapılan değerlendirmede başarısız olanların atanamayacağına ilişkin hükümler yer aldı.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...