Aydın'daki yangında 13. saat! Yangın kısmen kontrol altında

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Aydın'daki yangında 13. saat! Yangın kısmen kontrol altında

GÜNDEM Haberleri  / AA

Aydın'ın Söke ilçesinde dün başlayan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangının kısmen kontrol altına alındığını söyleyen Vali Aksoy, "11 uçak, 18 helikopter ile karadan da çok sayıda ekibin müdahalesi devam ediyor" dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yurt genelinde özellikle de Ege bölgesinde yangınlar artmaya başladı. Muğla, Manisa, Antalya ve İzmir'de çıkan yangının ardından Aydın'da da bir yangın çıktı. Argavlı Mahallesi'nin üst kesimindeki ormanlık alanda çıkan yangına ekipelr hemen müdahale etti. 

Havanın aydınlanmasıyla çok sayıda helikopter ve yangın söndürme uçağı bölgeye gitti. Ekiplerin yoğun ve hız kesmeden devam ettiği müdahaleler sürerken yangına hava araçlarının yanı sıra karadan Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Aydın'daki yangında 13. saat! Yangın kısmen kontrol altında

VALİ AKSOY'DAN AÇIKLAMA

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, yangının kısmen kontrol altına alındığını söyleyebileceklerini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bir iki noktada ekiplerin çalışması devam ediyor. 11 uçak, 18 helikopter, karadan da çok sayıda ekibin müdahalesi devam ediyor."

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Aksoy, dün yaptığı açıklamada 50 hektarlık alanın zarar gördüğünü söylemişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...