Aydın'da iş yerinde tüp patladı! Çok sayıda ölü ve yaralı var: Vali Aksoy'dan ilk açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Aydın Nazilli'de korkunç bir patlama oldu. Dönerci dükkanında meydana gelen patlama sonrası yangın çıktı. Feci patlamaya ilişkin Aydın Valisi Aksoy'dan açıklama geldi. Vali Aksoy, 1'i ağır olmak üzere 5 kişinin yaralandığını, 7 kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Adalet Bakanı Bozdağ ise patlamaya ilişkin soruşturma açıldığını ve sebebiyet veren bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde meydana gelen korkunç olayda  Uzun Çarşı’da bulunan bir dönerci dükkanında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama sesini duyan bölgedeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 

Kısa sürede bölgeye gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, iş yerinde yükselen alevlere müdahale etti. Alevler kontrol altına alınırken, yangında ölü ve yaralılar olduğu öğrenildi.

VALİ AKSOY'DAN İLK AÇIKLAMA

Yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan Vali Aksoy, patlamaya ilişkin “Bugün 15.35 sırasında işletmemizde tüp değişimi sırasında oluşan bir patlama neticesinde 1’i ağır 5 yaralımız söz konusu. Maalesef 7 vatandaşımız da hayatını kaybetti. Şu anda itfaiye çalışanlarımız cenazeleri buradan alarak hastaneye intikalleri sağlandı. Çok üzgünüz böylesine bir kazayı yaşamış olmak ve insanlarımızın yaşamını kaybetmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

TÜP DEĞİŞİM SIRASINDA PATLAMA MEYDANA GELDİ

İlk tespitlere göre tüp değişimi sonucu patlama olduğunu ifade eden Vali Aksoy, “Çalışanın ilk beyanına göre tüpten bir koku geldiği ve tüple ilgili yetkili kişinin gelerek tüpü değiştirme noktasında bir kokunun olduğu, bazı kişileri kendisinin dışarıya çıkardığı, kısa bir süre sonra da patlamanın olduğu yönünde. Tabi olay yeri incelememiz ve itfaiye bütün boyutlarıyla konuyu inceleyecek ama ilk tespitlerimize göre maalesef tüpten kaynaklı bir patlama olduğu ifade edilebilir” şeklinde konuştu.

"10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Aksoy, 10 kişinin gözaltına alındığını belirterek "Bunların olayla ilişkileri Cumhuriyet Başsavcılığınca değerlendirilecek. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın otopsi çalışmaları devam ettiği için kimlik bilgilerini açıklamamızın doğru olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Aydın'da iş yerinde tüp patladı! Çok sayıda ölü ve yaralı var: Vali Aksoy'dan ilk açıklama

Aydın'da iş yerinde tüp patladı! Çok sayıda ölü ve yaralı var: Vali Aksoy'dan ilk açıklama

Aydın'da iş yerinde tüp patladı! Çok sayıda ölü ve yaralı var: Vali Aksoy'dan ilk açıklama

(İHA-AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...