Avrupalı Türkler'den sandığa yoğun ilgi

Avrupalı Türkler'den sandığa yoğun ilgi

GÜNDEM Haberleri

1 milyon 400 bin Türk seçmenin bulunduğu Almanya'da konsolosluklar önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Türkiye 1 Kasım'daki seçimlere hazırlanırken yurt dışında oy verme işleminde son haftaya girildi. 1 milyon 411 bin seçmenin bulunduğu Almanya'da, 11 günde gümrüklerde kullanılanlar hariç 256 bin 751 kişi oy verdi. Almanya'nın 13 başkonsolosluk bölgesinde bir günde 60 binden fazla oy kullanıldı. Berlin, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Düsseldorf, Münster, Köln, Essen, Stuttgart, Münih, Karlsruhe, Nürnberg ve Mainz başkonsolosluklarının görev bölgelerinde yaşayan vatandaşlar sandık başlarında uzun kuyruklar oluşturdu.
500 METRE KUYRUK
Köln Başkonsolosluğunda oy kullanmak isteyen seçmenler 500 metrelik kuyruklar oluşturdu. Seçmen kuyruğu caddeleri kaplayınca Alman polisi bazı caddeleri trafiğe kapattı. 19.00'da sona ermesi gereken oy verme işlemi Köln'de 2 saat daha fazla sürdü. Saat 19.00- dan önce kuyruğa giren vatandaşlar oy kullanana kadar sandıklar açık kaldı. Bu seçimlere yoğun ilgi olduğunu belirten Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, oy verme mahallinde yeterli imkan olmasına karşın yoğun talep karşısında sıralar oluştuğunu belirtti.
KATILIM ARTIYOR
AK Parti SKM Köln Başkanı Muhammed Kaygan, kalabalığın fazla olmasının ve insanların seçimlere ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bizlerin ve diğer partilerin çalışmaları da bu yoğunlukta etkili oluyor. Sadece bizim bugün getirdiğimiz otobüs sayısı 20. Özellikle son 2 gündür yoğun bir katılım söz konusu" dedi. Uzayan kuyruklarda bekleyen vatandaşlar ise 2 saat beklemek zorunda kalsalar da Türkiye'nin geleceği ve demokrasi için gerekirse daha fazla bekleyebileceklerini ifade etti.
25 EKİM'DE?BİTİYOR
ABD'de devam eden oy verme işlemiyle ilgili Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, “Daha önceki seçimlerin neredeyse 3 katına yaklaşan bir katılım var” dedi.
Yurt dışında 2 milyon 898 bin 904 kayıtlı seçmen bulunuyor. Yurt dışında oy verme işlemi 25 Ekim'de sona erecek.
KAYNAK: STAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...