Avrupa'daki Türklere müjde! Çocuklarımızı yedirmeyiz

Avrupa'daki Türklere müjde! Çocuklarımızı yedirmeyiz

GÜNDEM Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa'da ailelerinden alınarak Hristiyan ailelere verilen Türk çocuklarını geri alabilmek için harekete geçiyor.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde ailelerinden alınan yaklaşık 5 bin civarındaki Türk çocuk için çalışma başlatılıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yurt dışındaki çocukların başka dine mensup ailelere verilmesiyle ilgili torba yasada düzenlemeye gidildiğini söyledi. Düzenleme sayesinde, yurt dışında temsilcilikler açma hakkı oluştuğuna işaret eden İslam, temsilcilikler, ateşeler ile çeşitli birimler kurulacağını ve Türk ailelerin problemleriyle ilgilenileceğini kaydetti. İslam, bu konuda ciddi çalışma yapılacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Ailelerin yaşadığı problemler yüzünden başka ailelere verilen çocukların, mümkün olduğu kadarıyla Türk ailelere verilmesini sağlamak istiyoruz. Bu konuda özellikle yurt dışında bilinçli çalışma yürüteceğiz. Orada yaşayan Türk aileler, koruyucu aile sistemine çok sıcak bakmıyor. Orada da ciddi çalışma yapacağız. Koruyucu aile sistemini oturttuğumuz zaman, Türk olmayan ailelere verilen çocuklarımızı, yeniden kendi toplumumuza kazandırabiliriz. Hem önleyici hem de sonuç alıcı çalışma olacak." nbsp;
"Türkiye'de koruyucu aile sisteminde, başarılı sonuca ulaştık" diyen İslam, "Bu sistem tanındıkça, ailelerimiz daha çok teveccüh gösteriyor. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde, 81 valimizin eşleriyle Gönül Elçisi Projesi'ni gerçekleştirdik. Çok büyük başarı elde ettik. Bu projeyi, başarılı şekilde sürdürmek ve daha farklı çalışmalar hazırlamak istiyoruz ancak koruyucu aile sistemi, ülkemizde gayet başarılı oldu" ifadesini kullandı. AA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...