'Avrupa'da Müslümanlara karşı düşmanlık tohumları ekiliyor'

'Avrupa'da Müslümanlara karşı düşmanlık tohumları ekiliyor'

GÜNDEM Haberleri

Ömer Bolat, "Avrupa'da İslam'a ve Müslümanlara karşı bir ayrımcılık, kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekilmeye" çalışıldığını söyledi.

Bolat, MÜSİAD Avusturya tarafından Viyana'da düzenlenen "2015'e girerken Türkiye, Avrupa ve Dünya'daki ekonomik beklentiler ve tahmini gelişmeler" konulu konferansta konuştu.
Dünya ekonomisinin küresel krizden henüz çıkamadığını belirten Bolat, bu yüzden bazı Avrupa Birliği ülkelerine acı reçeteler dayatıldığını söyledi.
Bolat, petrol fiyatlarının düşmesinin ABD ve Avrupa'nın Rusya'yı cezalandırması olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Türkiye için 2014 yılının bir dengeleme yılı olduğunu kaydeden Bolat, 2015 yılı için Türkiye'nin hedefinin "gemiye su aldırmadan yüzdürmek" olduğunu aktardı.
Paris'te meydana gelen silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Bolat, bu tür saldırıların ne tür sebeplerle ortaya çıktığının sorgulanması gerektiğini söyledi.
Soğuk savaşın sona ermesinden sonra Batı tarafından İslam dünyasına yönelik bir tehdit algısı üretildiğini vurgulayan Bolat, "O günden bu yana İslam coğrafyasında kan akmaya devam ediyor. Maalesef 11 Eylül'de ABD'de ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonra İslam'a yönelik karşıtlık ve düşmanlık propagandası özellikle Batı aleminde gerek politikacılar düzeyinde gerekse medya organları düzeyinde tam gaz devam ediyor" dedi.
-"İslam barış dinidir"
Bolat, Avrupa'da İslam karşıtlarına yönelik seslerin yükselmeye başladığı ve Filistin'in devlet olarak tanınmasına yönelik adımların atıldığı bir dönemde Fransa'da silahlı saldırının gerçekleşmesiyle İslam karşıtlığının ve İslamafobyanın yeniden arttığını kaydetti. Bolat, "İslam barış dinidir, teröre ve şiddete asla cevaz vermez. Herhangi bir kişinin yaptığı yanlış, İslam dinine ve Müslümanlara asla mal edilemez" diye konuştu.
Batı dünyasının "gerçek bir muhasebe yapması" gerektiğini ifade eden Bolat, daha beş ay önce Gazze'de çocuk, yaşlı ve kadınlardan oluşan 2 bin 350 sivil masumun katledildiğini, Suriye'de dört yıldır 250 bin insanın katledildiğini, 8,5 milyon sivilin evini terk ettiğini ve Batı'nın bu konularda dürüst davranmadığını vurguladı.
-Avrupa'nın göbeğinde Müslümanlara karşı düşmanlık tohumları ekiliyor
Paris'teki saldırıdan sonra dünyayı ayağa kaldıranların, İslam dünyasında Müslüman kanı akarken sessiz kaldıklarını vurgulayan Bolat, "Dünyada hakkaniyetli bir sistem benimsenirse İslam dünyasında ekilmek istenen nefret tohumları asla yeşermeyecektir. Bugün bakıyoruz, Avrupa'nın göbeğinde İslam'a ve Müslümanlara karşı bir ayrımcılık, kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekilmeye çalışılıyor. Bunu kimi ülkelerin yöneticileri ekonomik krizlerini örtbas etmek için seçmenleri nezdinde oy toplamak için yapıyorlar. Medyaları bunları abartarak kitle iletişimi üzerinden yapıyor. Dünya barışına, huzuruna hizmet etmiyorlar."
Fransa'nın Suriye ve Filistin konusunda Batı dünyası ile ters düştüğünü kaydeden Bolat, "Bu terör saldırısının birden bire Fransa topraklarında, Başkent'te, hatta başkentin göbeğinde gerçekleştirilmesine, Fransa hükümetine 'ayağını denk al' mesajı vermek gibi ve ayar çekme mesaji gibi bakmakta fayda var" diye konuştu.
Toplantıya AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu üyesi Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD Avusturya Başkanı Faruk Can, Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, gazeteci-yazar Sami Özey ve çok sayıda iş adamı katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...