'Atiye' dizisinin setindeki ölümde mahkeme kararını verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
'Atiye' dizisinin setindeki ölümde mahkeme kararını verdi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Netflix'in 'Atiye' dizisinin setinde boyacı Hasan Karatay'ın ölümüne ilişkin yapımcı Onur Güvenatam ve sanat yönetmeni Deniz Kobanbay'ın "taksirle ölüme neden olmak" suçundan yargılandığı davada karar belli oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da görülen duruşmaya sanık Güvenatam Atiye dizi setindeki dekorasyon ve boya işleriyle ilgisi olmadığını iddia ederek, görevinin dizinin yapımını sağlamak olduğunu öne sürdü.

Kazada kusuru olmadığını belirten Güvenatam, "Atiye setinte neyin nasıl yapıldığına karar veren Deniz Kobanbay'dır. Benim işim senaristler ve yönetmenlerledir. Ben onların işini nasıl yaptığından sorumluyum. Beraatimi talep ederim." ifadelerini kullandı.

'Atiye' dizisinin setindeki ölümde mahkeme kararını verdi

54 BİN 600 TL PARA CEZASI

Mahkeme sanık Güvenatam'ı "taksirle ölüme neden olmak" suçundan önce 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Daha sonra bu cezanın 54 bin 600 lira adli para cezasına çevrilmesine hükmedildi. Sanık Kobanbay'ın ise "taksirle ölüme neden olmak" suçundan beraatine karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün başrollerini paylaştığı Atiye dizisi setinde yaşanan kazanın devam eden davasında karar verildi. Dizi setinde boyacı olarak görev yapan 28 yaşındaki Hasan Karatay, 5 Nisan 2019 tarihinde merdivenden düşerek hayatını kaybetmişti. iş güvenliği önlemlerini almadığı gerekçesiyle yapım şirketinden şikayetçi oldu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...