Atina'nın umudu Pargalı

Atina'nın umudu Pargalı

GÜNDEM Haberleri

"Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle popüler olan Pargalı İbrahim Paşa'nın doğum yeri, Türk turistlerin akınına uğrayınca Yunanlılar bunu fırsata çevirdi.

Ülkemizde çok tartışılan "Muhteşem Yüzyıl" dizisi, Yunanistan'da reyting rekorları kırıyor. Antena te-levizyonunda hafta içi her gün prime-time kuşağında yayınlanan ve yüzde 27'nin üzerinde izlenme payı alan dizi, krizdeki Yunanistan için de umut oldu. Dizinin son bölümünde boğularak öldürülen Pargalı İbrahim Paşa'nın doğum yeri Parga, Türk turistlerin akınına uğruyor. Bu ilgiye kayıtsız kalmayan Atina, turizm bölgelerindeki ekonomik krizi Türk turistlerle aşmayı planlıyor. Parga şehri belediyesi, 24-27 Ocak'da İstanbul'da yapılacak "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"na (EMİTT) katılma kararı aldı. Parga Otelciler Derneği, Türk acentelere şehrin tanıtıldığı broşürler gönderdi. Türk tur operatörlerinden oluşan bir heyet ise, 2 gün süreyle Parga ve yakınındaki Yanya şehrinde misafir edildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...