Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 'büyük göç' sürüyor

Düzenleyen:
Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 'büyük göç' sürüyor

GÜNDEM Haberleri

THY'nin, Atatürk Havalimanı'ndan yeni evi İstanbul Havalimanı'na 7 saat önce başlayan taşınma işleminin yaklaşık olarak yüzde 40'ı tamamlandı.

Türk Hava Yollarının (THY), yeni evi İstanbul Havalimanı'na nihai geçiş operasyonu planlanan şekilde devam ediyor.

THY'den yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük havalimanı projesi olan ve ilk etap açılışı geçen ekim ayında gerçekleştirilen THY'nin yeni evi İstanbul Havalimanı'na doğru büyük taşınması, bu gece saat 03.00'te başladı. Geçen 7 saatlik süre zarfında operasyonun yaklaşık olarak yüzde 40'ı başarıyla tamamlandı.

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 'büyük göç' sürüyor

Küresel havacılık tarihinde benzeri görülmemiş taşınma operasyonu, toplamda 45 saat sürecek ve 6 Nisan Cumartesi günü saat 23.59'da tamamlanacak.

Operasyonun planlanan şekilde hayata geçirilmesi adına yarın saat 02.00 ile 14.00 arasında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı tüm tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılacak. Atatürk Havalimanı'ndan yolcu taşıyacak son uçak, İstanbul-Singapur uçuşunu gerçekleştirecek.

THY'nin malzeme ve araçları, taşınma sürecinde 686 TIR seferi ile yeni evi İstanbul Havalimanı'na taşınıyor. TIR'lara 700 adet Türk Hava Yolları aracı da eşlik ediyor.

Taşınma süresince operasyonlar, yarın saat 14.00'te İstanbul Havalimanı'ndan başlayacak.

"Büyük Göç" süresince gerçekleşecek ilk uçuş ise İstanbul Havalimanı-Ankara Esenboğa Havalimanı arasında düzenlenecek. Devamındaki süreçte, THY'nin İstanbul Havalimanı'ndan icra edeceği uçuşlar, belirli bir plan çerçevesinde kademeli olarak artırılacak.

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 'büyük göç' sürüyor

47.3 BİN TONLUK MALZEME

Yaklaşık 44 ton ağırlığındaki uçak çekme aparatlarından çok hassas aletlere kadar, 10 bin parçadan fazla malzemenin oluşturduğu bu yük 5 bin TIR hacminde malzemeye eş değer olacak. Taşınacak 47.3 bin tonluk malzeme, 33 futbol sahasını kaplayacak büyüklükte.

686 TIRLA TAŞINACAK

Taşıma yapacak yaklaşık 686 TIR’ın 45 saatte katedeceği mesafe ise 400 bin kilometre olarak hesaplanırken, araçlar dünyanın çevresini 10 kez dönmeye eş değer bir yol katedecek.

BİN 800 GÖREVLİ

Bu büyük operasyon sırasında bin 800'den fazla çalışan görev alacak.

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 'büyük göç' sürüyor

DİKKAT! BU YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

Yaklaşık iki günlük taşınma sırasında İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak. Taşınma ile ilgili olarak vatandaşları uyaran THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, "Lütfen kıymetli İstanbullular, bu süreç içerisinde Basın Ekspress yolunun alternatif yollarını kullanarak, trafikte zorluklar yaşamayın. Bu bölgede işleri olanları biraz daha erken hareket etmeye davet ediyorum" dedi.

12 SAAT (5 Nisan 22.00'den 6 Nisan 10.00'a kadar)

Yeşilyurt havuzlu kavşaktan başlayarak, Atatürk Havalimanı Caddesi, Mahmutbey Yeşilköy Bağlantı yolu (Basın Ekspres Caddesi), O-7 Kuzey Çevre Otoyolu (İCA İşletmesi), O-6 Kuzey Marmara Otoyolu'ndan İstanbul Havalimanı girişine kadar.

14 SAAT (6 Nisan 10.00'dan aynı gün 23.59'a kadar)

Yeşilyurt havuzlu kavşağından başlayarak, Atatürk Havalimanı yönünde, Atatürk Havalimanı Caddesi, Mahmutbey-Yeşilköy bağlantı yolu (Basın Ekspres Caddesi) Mahmutbey Kavşağı'na (Mall Of İstanbul Mevkisi) kadar, İstanbul Havalimanı'ndan Atatürk Havalimanı'na dönüş istikametindeki yollar.

9 SAAT (6 Nisan 01.00'den aynı gün 10.00'a kadar)

İstanbul Havalimanı'ndan başlayarak, O-6 Kuzey Marmara Otoyolu (Avrupa Otoyolu Yatırım ve İşletme AŞ), O-7 Kuzey Çevre Otoyolu, Mahmutbey-Yeşilköy bağlantı yolu (Basın Ekspres Caddesi) Yeşilyurt Havuzlu Kavşağa kadar olan yollar.

24 SAAT (5 Nisan 22.00'den 6 Nisan 22.00’ye kadar)

O-7 Kuzey Çevre Otoyolu'nun Mahmutbey Kavşağı ile Reşadiye Kavşağı arasında kalan kesimi.

Öte yandan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanmak zorunda kalan tüm araç sınıflarının yolun trafiğe kapatıldığı 24 saat boyunca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişine izin verilecek.

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 'büyük göç' sürüyor

İSTANBUL HAVALİMANINA NASIL GİDİLİR?

İstanbul Havalimanı’na ulaşım İETT, taksi, otobüs ile rahatlıkla sağlanabiliyor. İşte güzergâhlar, duraklar ve ücretler…

TOPLU ULAŞIMDA İKİ SEÇENEK VAR

İstanbul Havalimanı’na gitmek için vatandaşların toplu taşımada iki seçeneği var. İstanbullular, İETT otobüsleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Otobüs AŞ’ye ait Havaist otobüsleri ile yeni havalimanına rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyor.

İETT OTOBÜSLERİNİN HAREKET NOKTALARI, SEFER SAATLERİ VE ÜCRETLERİ

İETT Otobüslerini kullanarak İstanbul Havalimanı’na gitmek isteyen yolcular, Mecidiyeköy, Halkalı ve Atatürk Havalimanı’ndan Yeni Havalimanı’na gidebilecek. Yolculuk, Mecidiyeköy ve Halkalı’dan bir saat, Atatürk Havalimanı’ndan 1 saat 15 dakika sürecek. Vatandaşlar,bu hatları İstanbulkartlarını kullanarak 2 Tam Bilet (Yani 5 Lira 20 Kuruş) karşılığında kullanabilecek. 

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 'büyük göç' sürüyor

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 'büyük göç' sürüyor

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 'büyük göç' sürüyor

İSTANBUL HAVALİMANI’NA HAVAİST İLE ULAŞIM 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Havaist ise, İstanbul Havalimanı’na 20 hatta sefer düzenleyecek.  

HAVAİST OTOBÜSLERİNİN KALKIŞ NOKTALARI ŞÖYLE: 

Havaist aracılığıyla İstanbul Havalimanı’na ulaşmak isteyen yolcular, Alibeyköy Cep Otogarı , Arnavutköy, Bahçeşehir, Bakırköy, Başakşehir, Beşiktaş, Hacıosman, Halkalı, Kadıköy, Kemerburgaz, Mahmutbey, Metro, Mecidiyeköy, Otogar, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Sultanahmet, Taksim, Tüyap ve Yenikapı noktalarından hareket eden otobüsleri kullanabilecek.

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 'büyük göç' sürüyor

Ayrıca Havaist 15 gün boyunca İstanbul Havalimanı yerine yanlışlıkla Atatürk Havalimanı’na gelen yolculara özel ‘ücretsiz’ ring sefer düzenleyecek.

HAVAİST İSTANBUL HAVALİMANI ÜCRETLERİ

Havaist, sadece İstanbulkart ile ulaşımın sağlanabileceği İstanbul Havalimanı’na 150 lüks araçla hizmet verecek. Havaist ile yapılan yolculuğun ücretleri ise 16 ile 25 lira arasında değişiyor. Havaist, yolculuk süresince yolculara internete bağlanma imkanı da sunuyor.

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 'büyük göç' sürüyor

ÖZEL ARACIYLA GİDENLERE ÜCRETSİZ OTOPARK

Havaist ve İETT otobüsleri seçeneklerini kullanmayıp özel aracıyla İstanbul Havalimanı’na gitmek isteyen yolculara bir de iyi haber var. Aracıyla havalimanına gidecek olanlar otopark hizmetinden 15 Nisan’a kadar ücretsiz olarak yararlanabilecek.

İSTANBUL HAVALİMANI’NA TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Tüm bu seçeneklerin dışında İstanbul Havalimanı’na gitmek için taksi kullanmak isteyen yolcular ise Taksim’den 110, Sarıyer’den 125, Bakırköy’den ise 120 lira ödeyerek havalimanına gidebilirler.

İSTANBUL HAVALİMANI’NA RAYLI SİSTEM NE ZAMAN AKTİF OLACAK?

İki yıl sonra devreye girecek olan Gayrettepe metro bağlantısı ve Halkalı –Havalimanı raylı sistem hatları yolcuların İstanbul Havalimanı’na ulaşımını daha da kolaylaştıracak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...