Atatürk Havalimanı'nda uçuş rekoru

/ Kaynak: AA
Atatürk Havalimanı'nda uçuş rekoru

GÜNDEM Haberleri  / AA

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'nın, büyüme oranlarına göre dünyada ve Avrupa'da yılda 10 milyonun üzerinde yolcusu bulunan havalimanları kategorisinde 1. sırada yer aldığını söyledi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'nın, büyüme oranlarına göre dünyada ve Avrupa'da yılda 10 milyonun üzerinde yolcusu bulunan havalimanları kategorisinde 1. sırada yer aldığını söyledi. nbsp;
DHMİ'den yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nın, uçak iniş-kalkış sayısını dün 24 saatte bin 171'e çıkardığı belirtildi.
Havalimanının, 2008'de 929, 2010'da 932, 2011'de bin 69 ve 2012'de bin 132 ile en yoğun iniş-kalkış uçak trafiği yaşandığı hatırlatılan açıklamada, 25 Nisan'daki iniş-kalkış sayısıyla havalimanında tüm zamanların uçuş rekorunun kırıldığı kaydedildi.
Açıklamada ifadelerine yer verilen DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Perşembe günü havalimanında 584 uçağın kalkış, 587 uçağın da iniş yaptığını belirterek, bu yoğunluğa rağmen hiçbir gecikme ya da kısıtlama yapılmadan hizmet verildiğini belirtti.
Birdal, bu başarıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Atatürk Havalimanı'na verdiği büyük önem ve desteğin yanı sıra havalimanında görev yapan tüm unsurların uyumlu çalışmasının katkısı olduğunu söyledi.
DHMİ'nin her türlü önlemi zamanında aldığını anlatan Birdal, "Sistem saat gibi işliyor. Atatürk Havalimanı büyüme oranlarına göre dünyada ve Avrupa'da yılda 10 milyonun üzerinde yolcusu bulunan havalimanları kategorisinde 1. sırada yer alıyor. Bin 171 uçak trafiği ile ulaşılan bu rekor, yaz sezonu açılmadan Atatürk Havalimanı'nda yaşanacak yoğunluğun da habercisi. Dünya ve ülke havacılığımızın göz bebeği olan İstanbul'da hizmet alanımızla ilgili ciddi bir sorun yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...