Atalay: 'Casuslar ve yargı el ele çalışmış'

Atalay: 'Casuslar ve yargı el ele çalışmış'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 'paralel dinlemeler'le ilgili hakim kararlarında delil ve gerekçe bulunmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, paralel devletin yaptığı yasa dışı dinlemeler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konutuna böcek konulması olayıyla ilgili 19 kişinin tespit edildiğini belirten Atalay, "Bunların emniyet teşkilatıyla ilişkilerinin kesilmesi için idari işlem sürüyor, ondan sonra da dava başlayacak. Bunlar 10 ile de yayılmış, hepsi tespit edildi" dedi. Paralel yapıya ilişkin çok soruşturmanın olacağını vurgulayan Atalay, şunları kaydetti: "O milyonlarca dinleme kararlarını hangi hakimler böyle incelemeden verdi? Bir hakim icabında 50 bin dinleme kararı veriyor. Bunlar nasıl verilmiş? Hiçbirinde delil yok, gerekçe yok. Dolayısıyla bu işleri yürüten güvenlik görevlisiyle, yargı mensubuyla hepsiyle ilgili soruşturmalar yapılacak. Kimi casusluk suçuyla yargılanacak. İnsanımızı adeta dinlenme hastası haline getirdiler. Hepimizin çoluk çocuğuna, ev ortamımıza kadar sinsice girdiler, oralardaki mahremiyetleri ihlal ettiler. Devlet sırlarının konuşulduğu kriptolu telefonları dinlediler." Atalay, "MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın geçtiğimiz günlerde Fethullah Gülen'le görüştüğüne ilişkin bir haber var. Böyle bir görüşmeyi doğruluyor musunuz? Görüştüyse sonucu ne oldu?" sorusuna, "Benim böyle bir görüşmeden bilgim yok, hiç duymadım, olduğunu da sanmıyorum" cevabını verdi. Atalay, AK Parti'nin son oy oranını ise, şöyle açıkladı: "Son araştırmada bizim yerel seçim ile genel seçim trendimiz birleşti. Yüzde 49.2 yerel seçim, yüzde 49.7 genel seçim. Bir anlamda yüzde 50. Önümüze çıkan bu."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...