Ata ittifakı dağıldı mı? Sinan Oğan'ın kararı ne oldu?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ata ittifakı dağıldı mı? Sinan Oğan'ın kararı ne oldu?

GÜNDEM Haberleri

Ata ittifakı Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi’nden oluşan bir seçim ittifakı oldu. Ata İttifak’ı 11 Mart 2023 tarihinde bir araya gelerek Cumhurbaşkanı adayı olarak Sinan Oğan’ı gösterdi. Bu partiler arasında hangi partilerin ittifak içerisinde yer aldı. Sinan Oğan’ın Cumhur ittifakını desteklemesi ile Ata ittifakı dağıldı mı? Ata ittifakı hangi partiler var? merak edilen sorular arasında yer aldı. Peki, Ata ittifakı dağıldı mı? Sİnan Oğan'ın kararı ne oldu? işte detaylar…

14 Mayıs 2023’de yapılan seçimlerin ardından Ata İttifakı’nın dağılıp dağılmayacağı büyük merak konusu olmuştu. Seçimin ilk turunda ittifak içerisinde yer alan Doğru Parti cumhurbaşkanını aday gösterme sürecinde mutabakat sağlanamadığından ittifaktan ayrıldığını duyurmuştu. Hemen ardından akıllara Ata ittifakı dağıldı mı? sorusu geldi. İttifak seçimlere Adalet Partisi, Ülkem Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ile katıldı ve Ata İttifakı %5.17 oy aldı. Böylece Sinan Oğan ikinci tura kalamadı. Peki, Ata ittifakı dağıldı mı? Sinan Oğan'ın kararı ne oldu?

Ata ittifakı dağıldı mı? Sinan Oğan'ın kararı ne oldu?

ATA İTTİFAKI DAĞILDI MI?

İkinci tur seçimlerine giden süreçte ittifak içerisinde yer alan Adalet Partisi Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı. Vecdet Öz yaptığı açıklamada “ATA İttifakı resmen sona ermiştir. Her parti istediği kararı verir. Nezaketen birbirimize sorduk. Ümit Hoca'nın alacağı karara saygı duyarım. Sinan Oğan Bey de bir oy almıştır, dilediği şekilde hareket edebilir" dedi. Böylece Adalet Partisi Ata İttifakı’ndan ayrılan ikinci parti oldu.

Ata İttifakı ikinci turda desteklenecek aday konusunda görüş ayrılıklarına düştü. Ümit Özdağ ve Sinan Oğan seçimle ilgili ayrı ayrı açıklama yapacaklarını duyurdular.

Ümit Özdağ Twitter sayfasında “Ata İttifakı, ortak karar alma ve hareket etme tercihlerinden vazgeçmiştir. Bugünden itibaren, taraflar sadece kendi adlarına karar alacaktır.” açıklaması yaptı.

Sinan Oğan ise, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekliyorum. Bize oy verenleri ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemeye davet ediyorum" dedi.

Böylece Ata İttifakı’nda yer alan partiler ile Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan arasında oluşan görüş ayrılıklarından dolayı Ata İttifakı dağıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...