Askerî harekât zirve gündeminde

Askerî harekât zirve gündeminde

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyon sinyali vermesi, Rusya’nın Ukrayna savaşı nedeniyle Suriye’deki birliklerinin sayısını azaltması ve İran’ın sahadaki hareketliliğini artırdığı bir dönemde Suriye için diplomasi trafiği de hız kazandı.

SELÇUK BÖKE | ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin buluşacağı bugünkü zirvenin en kritik konu başlığı Suriye’nin geleceği olacak. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör yuvalarına yönelik düzenlemeyi planladığı askerî harekât öncesinde İran ziyareti büyük önem taşırken, Tahran’da bu meselenin de kapsamlı bir şekilde ele alınması bekleniyor. Suriye özelinde önemli konu başlıklarının ele alınacağı zirvenin ağırlıklı gündem maddesini İdlib, Suriye Anayasa Komitesi, Suriye’nin kuzeyindeki terör yapılanması ve mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken adımlar oluşturacak. Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlenmesi planlanan askerî harekâta ilişkin mevkidaşlarıyla görüş alışverişi yapması da bekleniyor. Suriye’deki son gelişmeleri ele alacak liderlerin Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi çözüm vurgusu yapması da bekleniyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...