Askere gidene yeni hat dönemi bitti

- Güncelleme:
Askere gidene yeni hat dönemi bitti

Gündem Haberleri

Millî Savunma Bakanlığı, sivil hayatta kullanılan numaraların askerlikte de kullanılması için cep telefonu şirketleri ile anlaşma yaptı.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Askere giderken alınan ve “askercell” olarak bilinen kısıtlamalı hatlar için yeni numara alınmayacak. Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, cep telefonu şirketleri ile yapılan görüşmeler sonucunda silahaltına alınırken kullanılan ve ‘asker hattı’ diye bilinen kısıtlamalı hatların artık kullanılmasına gerek kalmadığını açıkladı. Askere alım sırasında cep telefonu şirketleri ile görüşülerek sivil hayatta kullanılan numaralara kısıtlama getirileceğini ve askerlik süresi boyunca kullanılmaya devam edeceğini ifade eden Aktürk, askerliğin tamamlanmasının ardından da kısıtlamanın kaldırılacağını kaydetti. Aktürk “Böylelikle askerlerimiz, sivilde kullandıkları hatlarını askerlik hizmeti süresince kullanabilecek” dedi.

İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Sofular Halk plajında top mermileri bulunmasını da değerlendiren Aktürk, SAS komandolarının 4 bin 200 metrekarelik deniz alanında su altı arama faaliyeti sonucunda 2. Dünya Savaşı’ndan kalma 28 top mermisinin bulunduğunu açıkladı. Bunlardan 11 tanesinin çıkarıldığını kaydeden Aktürk, geriye kalan 17 top mermisinin ise kayalarla bütünleştiğini ve çıkarmanın mümkün olmadığını ifade etti. 17 top mermisinin bulunduğu yerde kontrollü olarak fünyeyle imha edildiğini belirten Albay Aktürk, oluşan oksitlenme nedeniyle menşelerinin tespit edilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Millî Savunma Bakanlığı kaynakları ise mühimmatın çok uzun süredir orada olduğunun belirlendiğini, yeni sürüklenmiş bir mühimmat olmasının söz konusu olmadığını vurgulayarak, bölgede tehdit oluşturan bir durumun bulunmadığını aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...