Aşırı sıcaklar Avrupa'yı kasıp kavurdu: 60 bin kişi öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Aşırı sıcaklar Avrupa'yı kasıp kavurdu: 60 bin kişi öldü

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberleri: Rekor hava sıcaklıkları insan sağlığını tehdit ediyor. Geçen yıl 30 Mayıs-4 Eylül arasında Avrupa genelinde aşırı sıcaklarla bağlantılı 61 bin 672 ölüm vakası kaydedildi. Temmuz ayının ilk haftası ‘şimdiye kadar kaydedilen en sıcak hafta' olmuştu.

İklim değişikliğine bağlı yaşanan rekor hava sıcaklıkları dünyayı her geçen yıl daha fazla etkisine alırken, yeni yapılan bir araştırma bu durumun insanlara etkisinin düşünüldüğünden de fazla olduğunu ortaya koydu. Nature Medicine dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, geçen yıl 30 Mayıs - 4 Eylül tarihleri arasında Avrupa genelinde aşırı sıcaklarla bağlantılı 61 bin 672 ölüm vakası kaydedildi. Avrupa'nın dünyanın en fazla ısınan kıtası olduğu belirtilen araştırmada, gelecek yıllarda beklenen daha ölümcül sıcak hava dalgalarına karşı korunmak için daha fazla adım atılması çağrısı yapıldı.

EN SICAK HAFTA

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) de küresel deniz yüzeyi sıcaklıklarının mayıs, haziran ve temmuzda rekor seviyeye ulaştığını ve bunun daha da artacağını açıkladı. WMO yetkilileri, temmuzun ilk haftasının "şimdiye kadar kaydedilen en sıcak hafta" olarak kabul edilebileceğini aktardı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...