Asansör faciasında yürek yakan feryat

/ Kaynak: DHA
Asansör faciasında yürek yakan feryat

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Mecidiyeköyde 10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans faciasında 2 oğlunu kaybeden baba Mithat Kara "Ali Sami Yen iki çocuğumu aldı" diyerek gözyaşı döktü.

Dün saat 19.45 sıralarında Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadının yerine yapılan rezidans inşaatında meydana gelen olayda, 32. kattan zemine çakılan yük asansöründen 10 işçinin cesedi çıkarıldı. Sabaha kadar süren çalışmaların ardından inşaatta alanında çalışmalar durdurularak çevrede güvenlik önlemleri arttırıldı. İnşaat çevresine çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA konuşlandırıldı. Saat 10.30 sıralarında da olay yeri inceleme ekipleri binaya girdi. Kazanın yaşandığı binada incelemelerin sürdüğü belirtildi. nbsp;


BABANIN GÖZYAŞLARI nbsp;
Olayın duyulmasının ardından hayatını kaybeden işçilerin yakınları da inşaat alanına gelmeye başladı. Aynı yerde 4 oğlu ile çalıştığı belirtilen ve oğullarından Tahir ve Ferdi Kara'yı kaybeden baba Mithat Kara "Ali Sami Yen iki çocuğumu aldı. 6 çocuğum vardı ikisi gitti" diyerek gözyaşı döktü. Acılı babayı çevredeki işçiler inşaat içine alarak teselli etmeye çalıştı. Tahir ve Ferdi Kara'nın köylüsü ve yakını olduğunu söyleyen Celal Sarı, "Burada çalışan bir köylümüzün telefonu ile olayı öğrendim. Bu olay ihmalkarlık. Buraya asansörleri kuran firma denetlemesi lazım. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?" diye konuştu.

nbsp;Asansör faciasında yürek yakan feryat
nbsp;Asansör faciasında yürek yakan feryat
nbsp;Asansör faciasında yürek yakan feryat

Facianın yaşandığı rezidansta işçiler bu şartlarda yaşıyor


HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkcü, Mecidiyeköy'de 10 kişinin hayatını kaybettiği rezidans inşaatında çalışan işçilerin yaşam koşullarını cep telefonuyla fotoğrafladı. Fotoğraflar arasında düşen asansörün görüntüsü ve inşaatlarda çalışan işçilerin yaşam koşulları görüldü. nbsp;
nbsp;Asansör faciasında yürek yakan feryat
nbsp;Asansör faciasında yürek yakan feryat

Polisle eylemciler karşı karşıya geldi!


Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatta dün akşam saatlerinde yaşanan asansör kazasının ardından, gece saatlerinde şantiye kapısı önünde bir grup toplandı. Kapı önünde bekleyen grup, burada hükümet aleyhine sloganlar attı. Bu sırada grup içerisinden sıyrılan bazı kişiler, şantiye kapısından girmek isteyen bir itfaiye aracının önünü kesti. Bunun üzerine kapı önünde önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri grubu uzaklaştırmak istedi. Grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Grup içerisinden sıyrılan bazı kişiler polise pet şişe atarken, poliste kalkanlarla şantiye kapısı önünde bekleyen kişileri bu noktadan uzaklaştırdı.
nbsp;Asansör faciasında yürek yakan feryat
nbsp;Asansör faciasında yürek yakan feryat




GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...