'Artık Türkiye değil Batı sorgulanmalı'

Düzenleyen:
'Artık Türkiye değil Batı sorgulanmalı'

GÜNDEM Haberleri

RTL’ye konuşan Erdoğan: AB, Türkiye’yi 53 yıldır niçin bekletiyor? NATO Türkiye’yi Suriye kaynaklı sıkıntılarda neden yalnız bırakıyor? İttifak ne zaman bizimle olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 53 yıldır AB’ye üye olmayı beklediğini belirterek, Brüksel’in net bir tavır ortaya koyması gerektiğini söyledi. 

Erdoğan, Alman TV kanalı RTL’ye yaptığı açıklamada, görevinin doğruları söylemek olduğunu kaydederek, “Siz bir gazeteci olarak şunu soruyor musunuz; AB, Türkiye’yi 53 yıldır niçin oyalıyor? Hep şunu söyledim; Türkiye’yi alacak mısınız, almayacak mısınız? Açık açık söyleyin, niye oyalıyorsunuz?” dedi. Erdoğan, Almanya’nın Köln kentinde 2 hafta önce gerçekleştirilen darbe karşıtı mitinge telekonferansla bağlanmasına Almanya Anayasa Mahkemesi’nin izin vermemesini de eleştirdi.

Yüzde 52 ile seçilmiş bir cumhurbaşkanına yapılan haksızlığa dikkati çeken Erdoğan, “Ben bunu dile getirmeyeyim mi? Bunu Merkel’e de ilettim. Bana, ‘bağımsız yargı’ dedi. Nasıl bir bağımsız yargı? Bağımsız yargı dediğiniz, adil karar vermelidir” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye’de işkence yapıldığı iddialarına da değindi. Örgütün iddialarını somut olmaktan uzak, dezenformasyon ve yanlışlara dayalı olarak nitelendiren Erdoğan, “Af Örgütü, sosyal medyadaki bazı haberlere itibar ediyor. Acaba buraya gelip TBMM’yi gezdi mi? Adalet ve İçişleri bakanlarını dinledi mi? Onları dinlemeden, onların yaptıkları hiçbir açıklamanın benim nezdimde bir kıymet-i harbiyesi yoktur. Ben şiir okudum diye içeri alınacağım zaman onların kapısını çaldım. Benimle ilgilenmediler. İdeolojik bir örgüt” diye konuştu. 

HALEP SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

Rusya ile askerî, siyasi, ekonomik, kültürel ve turizm alanlarında farklı bir heyecanla yeni döneme başladıklarını da kaydeden Erdoğan, gelecek yıl bir kez Rusya’da, bir defa da Türkiye’de olmak üzere karşılıklı görüşmelerde bulunulacağını ifade etti. Suriye sınırında yaşadığı sıkıntılarla ilgili NATO’nun Türkiye’yi yalnız bıraktığını dile getiren Erdoğan, “NATO, kendi üyesini yalnız bırakmamalı. Suriye sınırında çok ciddi sorunlar, travmatik sorunlar yaşıyoruz. Suriye tarafından atılan bombalar neticesinde insanlarımız ölüyor. Bugün değilse ne zaman NATO yanımızda olacak? Halep zor bir dönemde. İnsani ihtiyaçlarını gidermek için ne yapabiliriz; soru bu”  diye konuştu. Erdoğan, Rus lider Vladimir Putin ile görüşmesinde Halep konusunu da ele aldıklarını aktardı. Bölge halkını korumanın önemine işaret eden Erdoğan, “İnsani yardım gönderilmesi için koridorlar olacak. Rusya’nın desteğiyle bu sorunu çözmüş olacağımıza inanıyorum” dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...