Artık çok güçlü ve farklı bir gazeteyiz

Artık çok güçlü ve farklı bir gazeteyiz

GÜNDEM Haberleri

Geçmişimizde de radikal hamleler yaptık. Hem de hiçbir basın kuruluşunun cesaret edemeyeceği kadar. Bunu anlamak için, geriye bakmak kâfi…

YÜCEL KOÇ YAZIYOR

İlkleri başarmak ve sürekli kendini yenilemek. Gazetemizi güçlü kılan en büyük sır, bu olsa gerek. Tek sesliliğin hakim olduğu 43 yıl önce "değişim" demek… Büyük bir "onur"la bu ülkenin ismini taşımak. 35 yıl önceki şartlarda ilk kez elden dağıtımı düşünmek… Türkiye'nin her yerinde irtibat büroları kurarak halka halka büyümek… 1 milyon 361 bin günlük net satışla bir daha kimsenin ulaşamadığı tiraj rekorunu kırmak… Bunlar, bugünlere varmamızı sağlayan mihenk taşlarıydı. Türkiye, okuyucusu için sadece bir gazete değil, sanki onlardan bir parça oldu. Her sabah sessizce kapıya gazeteyi sıkıştıran dağıtıcı, sabırsızlıkla beklenen bir kahramandı kimi zaman… İşte bu gönül birlikteliği, gazetemizi başarıdan başarıya taşıdı.Bugün 73 bin metrekarelik modern binasında hizmet veren Türkiye Gazetesi, yarım asra yaklaşan yayın hayatı boyunca Babıali'nin usta isimleriyle Türk medyasının sağduyulu sesi oldu. Geride bıraktığı yıllarda prensiplerinden asla taviz vermedi. Bu ülkede kalemi şantaj aracı olarak kullanmadan, hamasete başvurmadan, siyasete bulaşmadan, sırf tiraj uğruna değerlerinden ödün vermeden de gazetecilik yapılabileceğini öğretti. Fakat bu süreçte zamana ayak uydurmak da vazgeçilmezdi. Sürekli kendini geliştiren Türkiye Gazetesi, her kesime hitap eden özel içerikli sayfalarıyla Türk basınına farklı bir soluk getirdi. Bir 'Türkiye Klasiği' hâline gelen kültür hizmetleriyle birçok evin ve iş yerinin kütüphanesine hazineler hediye edildi. Bu yayınlar, Türk milletinin milli ve manevi değerlerini muhafaza konusunda önemli katkılarda bulundu.
Şükürler olsun ki, bu başarı öyküsünün büyük kısmını hissederek yaşayan şanslı insanlardanım. Merhum Enver Ağabeyimizin bu gazete için verdiği mücadeleyi, yaşadığı sıkıntıları defalarca işittim. Binlerce ağabeyimizin bu gazeteyi daha yukarılara taşımak için harcadığı büyük gayrete ve emeğe şahitlik ettim. Yağmur, kar, çamur demeden, en ücra yerdeki bir tek aboneye bile gazetesini zamanında yetiştirmeye çalışan vefakâr, cefakâr insanlar tanıdım. Bir dönem gazetenin okuyucusu olan çocuklar, bugünkü idareci ve personelin büyük kısmını oluşturmaktadır. İnanıyorum ki, gazetemiz, aynı ruh ve heyecanla çok daha büyük başarılara imza atacaktır. Bunun da yolu, daima ilerlemekten geçmektedir. Bize düşen, gecesini gündüzüne katıp gazetemizi bugünlere taşıyan değerli büyüklerimizin beklentisini yerine getirmektir.


nbsp;Artık çok güçlü ve farklı bir gazeteyiz

Gündem belirleyen mutfak
Gazetemizin manşeti, her gün bu salonda şekilleniyor. Her sabah önce gündem masaya yatırılıyor, bir anlamda Türkiye'nin ve dünyanın nabzı tutuluyor. Daha sonra özel haber konuları belirleniyor. Ankara büromuzdan, İstanbul ekibimizden gelen gündemlere ilave olarak, o gün nelerin gazetemize yansıtılacağına karar veriliyor. Toplantıdan çıkan istişareler sonucunda en önemli görev, muhabirlerimize düşüyor. 'ÖZEL HABER'cilikte son yıllarda büyük başarılara imza atan gazetemizin manşeti ve sayfaları ise öğleden sonraki yazı işleri toplantısında netleşiyor. Gündemi çok hızlı değişen, dezenformasyonların bol olduğu bir coğrafyada habercilik yapmaksa sorumluluk ve tecrübe istiyor. Türkiye Gazetesi'ni rakiplerinden ayıran da bu noktadaki birikimi...

nbsp;Artık çok güçlü ve farklı bir gazeteyiz

Türk basınının parlayan yıldızıArtık daha güçlüyüz

Yeni yayın dönemine hazırlıklarımız sırasında aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da büyük emek harcadı.


40. yıl hamlemizde "Yeni Türkiye'nin yeni Türkiye'si" olacağımızı söylemiştik. Aradan geçen üç yılda bunu sadece bir slogan olarak kullanmadığımızı ispatlayıp, bu sözümüzü yerine getirdik. Şimdi diyoruz ki, "Değişen Türkiye'ye kayıtsız kalamazdık". nbsp;Kalmıyoruz da… Her gün biraz daha kendimizi yeniliyoruz, hızla hayatımızı değiştiren zamana karşı mücadele ediyoruz. Bu yarışta bizim yanımızda yer alan basınımızın usta kalemlerine teşekkürü bir borç biliyoruz. Yazı İşleri mutfağımıza güç ve renk katan yeni arkadaşlarımıza, 'Türkiye ailesi' olarak "Aramıza hoşgeldiniz" diyoruz.

Hedefimiz; en iyi gazete…
İşte nbsp;değişen Türkiye



Gazetemizin 43 yıllık logosu modern çizgilerle yenilendi, sayfa tasarımı değişti. Yazar kadromuz usta kalemlerle güçlenirken, yenilenen içeriğimiz tecrübeli isimlere teslim edildi. Yazı işleri ailemiz de yeni katılımlarla zenginleşti.



Türkiye'nin tiraj rekortmeni gazetemiz, bugünden itibaren yepyeni ufuklara yelken açıyor… 40. yılımızda yaptığımız değişimle gerek görsel, gerek içerik olarak büyük takdir toplayan gazetemiz, bu sürecin devamı niteliğinde kıskandıracak yeniliklere imza atıyor. En radikal hamlemiz, aslını korumakla beraber, 43 yıllık logomuzu yeniden tasarlamak oldu. İngiltere'den profesyonel bir ekibin yürüttüğü çalışmalar sonunda yeni Türkiye logosu şekillendi.
Değişimden bahsederken, elbette bu kadarla sınırlı kalmak olmazdı. Okuyucularımızdan gelen talepler de dikkate alınarak, yazar kadromuza usta isimler katıldı. Türkiye'nin değişimine kalemiyle önemli katkılarda bulunan Alper Görmüş, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Melih Altınok ve Yıldıray Oğur artık bu sayfalarda yazacak. Dış siyaset denince uzman bir isim olan Ceren Kenar, etrafımızda olan biteni Türkiye okuyucusuna yorumlayacak.


ÇOK ÖZEL SAYFALAR
'Yeni Türkiye'de ilgiyle takip edeceğiniz özel sayfalar yer alacak. Ülkemizin ilk ve en ünlü bayan otomobil yarışçısı Burcu Çetinkaya, hem otomobil sayfamızı hazırlayacak, hem de birbirinden ilginç gezi yazılarını sizlerle paylaşacak.
Sağlık alanında gazeteciliğin duayenlerinden Ziyneti Kocabıyık, tıptaki son gelişmeleri, daha sağlıklı, mutlu bir hayat için kritik önemdeki bilgileri özel sayfasında okuyucularımıza aktaracak.
Kültüre, sanata dair bütün gelişmeler, özel dosyalar ve röportajlar ise Esra Demirkıran'ın hazırlayacağı "Esra ile Kültür-Sanat"ta olacak.


"SOSYAL MEDYA"YI ATLAMAYIN
Giderek hayatımızda daha fazla yer alan sosyal medyada neler olup bittiğini, Kadir Sönmez farklı bir gözle gazetemize yansıtacak.
Yıllardır ilgiyle takip ettiğiniz Ömer Söztutan, artık çok farklı bir sayfa ile karşınızda olacak. Yazarımız, sosyal medyadaki önemli tartışmaları sayfasına taşıyarak, fikrini gazetemizden duyurmak isteyenlere "SİZ DE SÖYLEYİN" diyecek.
Günlük telaş içerisinde koşturup dururken, bazen durup düşünmek gerektiğine inanıyorsanız, artık gazetemizde çok özel insan öyküleri var. Sadık Söztutan, ansızın aramızdan ayrılan ünlü isimlerin geride bıraktığı izi, farklı bir üslupla anlatacak.


YAZI İŞLERİ AİLEMİZ GÜÇLENDİ
Yeni dönemde, gazetemizin mutfağı da değişti, güçlendi. Ekonomi sayfalarımız, bundan böyle alanında 12 yıllık birikime sahip İbrahim Kahveci'ye emanet. Kahveci, ayrıca köşe yazılarıyla da paranın derin analizini yapacak.
Spor servisimizin başında ise gazetemizin altyapısından yetişen Ercan Yıldız olacak.
Gerektiğinde manşeti deviren gece ekibimizin sorumluluğunu yeni transferimiz, 30 yılı aşkın tecrübeye sahip gazeteci Taci Öcal yürütecek.





nbsp;Artık çok güçlü ve farklı bir gazeteyiz

Yeni dönemde, yeniden yapılanmaya giden gazetemizin haberleri Ercan Seki'ye, muhabir ağı Osman Sağırlı'ya emanet.
En çarpıcı kareleri yakalamak ise Güliz Vural'ın sorumluluğunda. Bir çok gazete ve dergide fotoğraf editörlüğü yapan Vural, bundan sonra sayfalarımıza "kadın gözüyle" renk katacak.



nbsp;Artık çok güçlü ve farklı bir gazeteyiz

ZENGİN KADROSpor servisimiz Ercan Yıldız, sağlık Ziyneti Kocabıyık, ekonomi İbrahim Kahveci, fotoğraf servisimiz Güliz Vural, sosyal medya Kadir Sönmez'e emanet. Gazetemizin usta kalemleri Sadık Söztutan ve Ömer Söztutan ise artık farklı sayfalarla karşınızda.

Türkiye Gazetesi'nin nbsp;tarihi seyri
gt; 22 Nisan 1970'te "Hakikat" adıyla ilk nüshası yayınlandı.
gt; 30 Nisan 1972 günü "Türkiye" ismiyle yayın hayatına devam etti.
gt; 15 Ocak 1980'de gazetemizin "marka" sayfası "Bizim Sayfa" yayına girdi.
gt; 1 Ekim 1982'de Türkiye Gazetesi Çocuk Dergisi yayın hayatına girdi.
gt; 1 Mayıs 1982'de İngilizce Made in Turkey ilavesi yayına başladı.
gt; 22 Nisan 1983'te ilk promosyon da başlıyordu; her okuyucumuza ücretsiz: "Modern Matematik."
gt; 22 Nisan 1984'te, yani 15. hizmet yılında hamle dönemi başladı. Sayfa sayısı 12'ye çıktı, 3 ek birden verilmeye başlandı. Merhum Enver Ören Ağabeyimizin "Evliyalar Diyarı Bağdat" gezi dizisi yayına girdi. Gazetenin tirajı ilk kez 50 bini buldu.
gt; 22 Nisan 1986'da tirajımız 270 bin oldu. 18 ciltlik "İslam Alimleri Ansiklopedisi" ve "Sevgili Peygamberim" kitap serisi kupon karşılığı hediye edilmeye başlandı.
gt; 26 Temmuz 1986 günkü gazete Türkiye Gazetesi'nin kendi elemanları tarafından yapılan baskı makinesinde basıldı.
gt; 2 Kasım 1986'dan itibaren Pazar günleri de yayınlanmaya başlandı.
gt; 3 Şubat 1987'den itibaren Avrupa'da (Frankfurt) yayına başladı.
gt; 28 Mart 1988'de İzmir matbaamız faaliyete geçti.
gt; 14 Ekim 1988'de Sayın Enver Ören, Türk Basın Birliği tarafından "yılın yöneticisi" seçildi.
gt; 22 Nisan 1989'da bütün okuyucularımıza 20. Yıl armağanı olarak "İslam Tarihi Ansiklopedisi" verildi.
gt; 18 Temmuz 1990'da Ankara Baskı Tesislerimiz dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Başbakanı Yıldırım Akbulut tarafından açıldı.
gt; 10 Aralık 1990'da basında tiraj rekoru kırdık. O günkü gazete 1.424.350 adet basıldı. (1.361.553 net satış.)
gt; Türkiye Gazetesi, 3 Mart 2008'de Aydoğan Kaçıra öncülüğünde baştan aşağı yenilendi.
gt; 1 Nisan 2010'da İhlâs Gazetecilik'in halka arz çalışmaları tamamlandı.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...