Arnavutluk'ta yakalanmıştı... Thodex'in kurucusu Özer, tutuklu yargılanacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Arnavutluk'ta yakalanmıştı... Thodex'in kurucusu Özer, tutuklu yargılanacak
GÜNDEM Haberleri  / AA

Arnavutluk’ta yakalanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, bu ülkede mahkemede hakim karşısına çıktı. Özer’in tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde kripto para borsası Thodex kurucusu Fatih Özer Arnavutluk'ta yakalanmıştı. Yakalan Özer'in Arnavutluk'ta yargılanmasına başladı.  Elbasan Savcılığı, Özer’in tutuklanmasının yasal olduğunu belirtti ve bu nedenle Özer hakkında tutukluluğun devamını talep etti.

TUTUKLU YARGILANACAK

Özer, bugün Arnavutluk’un Elbasan ilinde bulunan bölge mahkemesinde hakim karşısında çıktı. Özer, Polis eşliğinde mahkeme salonuna getirilirken mahkeme, Elbasan Savcılığı’nın soruşturmanın tutuklu olarak yürütülmesi talebi kabul etti. Mahkeme, suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından aranan Özer’in tutuklu yargılanmasına karar verdi.

TÜRKİYE'YE İADE EDİLECEK

Kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos’ta Arnavutluk'ta yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk'taki mahkeme sürecinin ardından Özer'in Türkiye'ye iade edileceğini açıklamıştı.

Türkiye’den gelen heyet Arnavutluk Polis Genel Müdürü ile bir araya geldi. Öte yandan dün öğlen saatlerinde Türkiye İçişleri Bakanlığından konu ile ilgili Arnavutluk’a gelen heyet yeni atanan Arnavutluk Polis Genel Müdürü ile bir araya geldi. Polisten edinilen bilgiye göre, görüşmede Fatih Özer’in durumu ele alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...