Arınç'tan HDP'ye tepki: Öcalan'ın örsü Kandil'in çekici arasında kalma

Arınç'tan HDP'ye tepki: Öcalan'ın örsü Kandil'in çekici arasında kalma

GÜNDEM Haberleri

Bakanlar Kurulu dün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantı sonrası habercilere yaptığı açıklamada ve sorulara verdiği cevaplarda özetle şunları söyledi:
gt; (Çözüm süreci ve HDP): Siz Öcalan'ın örsüyle Kandil'in çekici arasında kalmayın. Siz, bir siyasi partisiniz özgür olun. Kararınızı kendiniz verin. Burada üstleneceğiniz rolü, cesaretle üstlenin.
gt; (Emniyet'te yeni yapılanma): Bin 200, bin 500 kişi 'ben ne zaman il emniyet müdürü olacağım' diye beklerse belki 100 yıla ihtiyacımız var. O yüzden bu piramidi bizim düzeltmemiz lazım. Özlük haklarına dokunmadan.
gt; (6 bin zeytinin kesilmesi): Dağ taş zeytin ağaçları ile doldu. Bunlar güzel şeyler ama Türkiye'nin enerjiye de ihtiyacı var. Bu enerji için zengin maden rezervlerinin bir şekilde termik santral olarak da hayata geçirilmesi lazım. İkisi arasındaki dengeyi kurmak gerekiyor.
gt; (Alevi açılımı): Bazı örgütler var ki baştan karşılar her şeye. Onların bulunduğu yerde böyle bir samimiyeti görmek mümkün olmuyor. Bu konuda bir heyet çalışıyor. Çalışma umarım ki yılbaşından önce bitecektir. Başbakanımız açıklamak istediği konuyu rahatlıkla ifade edecektir.
gt; (Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddiası): nbsp;Teyit eden bir bilgi bize ulaşmadı. Keşke ulaşabilseydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...