Arınç: MİT kendi içinde de soruşturuyor

Arınç: MİT kendi içinde de soruşturuyor

GÜNDEM Haberleri

Arınç, Fransa'da PKK'lı 3 kadının öldürülmesi olayında "MİT'in de parmağı olduğu" iddiasının teşkilat içinde araştırıldığını bildirdi.

Bakanlar Kurulu, dün toplandı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gazetecilerin sorularına da özetle şu cevapları verdi: gt; (Sınırdışı edilen gazeteci): 'Sadece tweet attığı için bu adamı sınır dışı ediyorsunuz' diyebilecek bize atf-ı kabil bir cürüm yok. Süresi bitmiş, kendisine bildirim yapılmış, buna rağmen 2 ay çalışmaya devam etmiş. Sonunda da sınır dışı edilmiş.
gt; (Alman Der Spiegel'deki, Paris cinayetiyle MİT bağlantısı haberi): MİT bunun düzmece olduğunu, kurum içinden de bir şekilde düzenlenerek dışarı sızdığını zannediyorum kabul etti. Kendi içinde soruşturmaya başladı. Belki faili de tespit edildi. Türkiye'de bazı kurumlardaki görevlilerin hukuk dışına ne kadar çıkabileceklerini ve bunun sonuçlarının Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlarda ne kadar tehlikeli olabileceğini gösteriyor.
gt; (Paralel devlet soruşturması): Biz sadece 4 mülkiye müfettişinin Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir idari soruşturma yaptığını biliyoruz. Türkiye genelinde yaygın bir teftişin olmadığını söyleyebilirim.
gt; (Yasadışı telefon kayıtları): 30 Mart'a giderken, iyi bir tarih seçilmiş, yaralı bir iktidarla gitme arzusu birilerinin gözlerini karartmıştır. Ama bu saçmalıklara itibar edecek halk yok.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...