Arınç 'CHP olmazsa' dedi ve ekledi...

Arınç 'CHP olmazsa' dedi ve ekledi...

GÜNDEM Haberleri

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bahçeli için "Kilit açıcıdır. Memleketi zor durumda bırakmak istemez" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CHP ile koalisyon kurulamaması durumunda rotayı MHP'ye çevireceklerini açıkladı. NTV'de gündemi değerlendiren Arınç, "Şu anda yürüyen CHP ile müzakeredir ve olumlu bir noktaya gelmiştir. Olumsuz görünebilen noktalarında Sayın Kılıçdaroğlu'nun katkısıyla anlayışla çözülebileceğini düşünüyorum. Ama diyelim ki Kılıçdaroğlu, 'kusura bakmayın biz hükümet kurmayacağız' dedi. Rotamızı hemen MHP'ye çeviririz eğer anlayış çerçevesinde buluşabilirsek hükümet kurabiliriz diye düşünüyorum" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için "Yıllardan beri Bahçeli'ye karşı tatmin olduğum tek şey memleketi zor durumda bırakmaz istemez, devletini, milletini önceleyen pek çok davranışları olmuştur. Kilitleri açıcı, çözüm bulabilen demokratik bir tavır içinde çözüm üreten bir başarının sahibidir" ifadesini kullanan Arınç, ihtiyaç olması durumunda MHP ile kısa sürede ortaklık kurulabileceğini söyledi.
SÜRECİN ADINI DEĞİŞTİRELİM
Terör saldırıları sebebiyle HDP'yi eleştiren Başbakan Yardımcısı Arınç çözüm süreci konusunda şu değerlendirmede bulundu: nbsp;
"Eylemlerinin sona erdirilmesi konusunda HDP'nin aktif olması gerekir. Ama eş başkanlarından birisi 'sırtımızı PYD'ye yasladık' diyor. 'Ey PKK bırak bu silahı, bunları yapma, bu alçaklıktır, bu insanlara karşı niye bu katliamı yapıyorsun' diyemiyor. 'Bizim organik bağımız var biz onlara kötü bir şey söylemeyiz' demek bu. nbsp;
Şu anda hangi parti ile biz koalisyon kuracaksak kuralım çözüm süreci masanın üstünde olacaktır. Çözüm süreci eğer çok antipatik geliyorsa bazı insanlara, ona başka bir isim koyabiliriz, koymamız da lazım. Çünkü Çözüm Sürecini istismar eden HDP ve PKK oldu, istismar edilmiş bir şeyi de kullanmaya gerek yok."
Bu arada Arınç'ın yorumlarına MHP'den cevap gecikmedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Biz, AK Parti'nin Hükümet olması ile ilgili hiçbir konunun içinde olmayız. AK Parti ile CHP'nin Hükümet kurmasını bekliyoruz" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...