Aracın kilometresini düşürene 10 yıl hapis

- Güncelleme:
Aracın kilometresini düşürene 10 yıl hapis

GÜNDEM Haberleri

Bursa’da bir kişi, otomobilinin kilometresini 200 binden 68 bine düşürüp sattı. Gerçek ortaya çıkınca hapis cezası aldı.

Bir aracı gerçek değerinden daha yüksek fiyata satmak için yapılan hilelerin başında kilometre düşürmek geliyor. Gerek teknik yöntemlerle gerekse yeni araçlarda yazılım vasıtasıyla bu değişiklikler kolaylıkla yapılabiliyor. Bursa’da görülen bir dava ise bu sahtekârlığa başvuranlar için ders niteliği taşıyor.

Olay şöyle gelişti: Bir kişi, internet sitesi üzerinden bulduğu 68 bin kilometredeki otomobili sahibiyle anlaşıp satın aldı. Bir süre sonra araç arıza yapınca yetkili servise gitti ve büyük bir şok yaşadı. Arabanın gerçek kilometresinin 200 bin olup düşürüldüğünü öğrenen şahıs, Ağır Ceza Mahkemesinin yolunu tuttu. Mahkeme, aracı satan kişiye ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan hapis verdi. Sanık, karara itiraz edince devreye Yargıtay girdi. Ancak Yargıtay da kendisini haksız buldu.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK

Yüksek Mahkeme “Yetkili serviste arabanın kilometresinin düşürüldüğü belirlenmiş. Bu suretle sanığın nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği iddia ediliyor. Bütün dosya çerçevesine göre şahsın mahkûmiyetine yönelik mahkemenin kabulünde isabetsizlik görülmedi. Mahkemenin hükmü oy birliği ile onandı” şeklinde karar verdi. Öte yandan, Türk Ceza Kanunu’na göre bu suçu işleyen kişiler 3 yıl ile 10 yıl arasında hapisle cezalandırılıyor. Buna ek olarak 5 bin güne kadar adli para cezası alıyor. 

(İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...