AP'nin skandal kararı sonrası Başbakan resti çekti

Düzenleyen:
AP'nin skandal kararı sonrası Başbakan resti çekti

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, AP'nin Türkiye ile ilgili skandal kararını değerlendirerken AB'ye çağrı yaparak, "Kararınızı verin' mesajı verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Trafikte %100 Yaşam Projesi" açılış programında konuştu. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran  Başbakan Yıldırım, AP'nin Türkiye ile ilgili skandal kararını değerlendirdi.  "Bu karar hükümsüzdür, önemsizdir " diyen Başbakan Yıldırım, AB'ye resti çekerek, "AB Türkiye ile birlikte yol yürüyecek mi, yürümeyecek mi buna karar vermelidir .İkincisi AB, Türkiye'yi eleştirmek yerine dönüp kendi işlerine baksın. PKK'nın oradaki faaliyetlerinin neden yaygınlaştığı, FETÖ'nün faaliyetlerine neden bu kadar kayıtsız kalınıyor bunlara cevap vermeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İşte Başbakan'ın yaptığı o açıklama;

"Çok önemli bir karar değil bizim açımızdan. Buna benzer kararlar geçtiğimiz aylarda da verildi. Bizim açımızdan  bu karar geçersiz ve hükümsüzdür. AB Türkiye ile birlikte yol yürüyecek mi, yürümeyecek mi buna karar vermelidir. AB ile Türkiye ilişkilerinin özünü samimiyet oluşturmalıdır.

AB DÖNSÜN KENDİ İŞİNE BAKSIN

Bizim önemsediğim AB liderlerinin ne düşündüğüdür. Biz ne yapacağımızı biliyoruz, hangi yöne gideceğimizi biliyoruz. AB kafa karışıklığından vazgeçsin. Son bir yılda yaşadığımız iniş ve çıkışlar geride kalmıştır. Referandum öncesi gelişmeler ilişkilerimizi zedeleyen gelişmelerdir. Ama biz bunların hepsinin üzerine bir çizgi çektik. Bu birincisi... İkincisi AB, Türkiye'yi eleştirmek yerine dönüp kendi işlerine baksın. PKK'nın oradaki faaliyetlerinin neden yaygınlaştığı, FETÖ'nün faaliyetlerine neden bu kadar kayıtsız kalınıyor bunlara cevap vermeleri gerekiyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...