Antalya’yı hortum vurdu: 2 ölü, 1 kayıp, 11 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Antalya’yı hortum vurdu: 2 ölü, 1 kayıp, 11 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Antalya'da şiddetli yağmur ve fırtınanın ardından çıkan hortum bölgede zarara yol açtı. Kumluca'da 13 yaşında bir çocuk ve ASAT görevlisi Bayram Demir hayatını kaybetti. Kemer'de ise bir üniversite öğrencisi derede kayboldu.

Antalya'da etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle bir çocuk hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Kaybolan bir üniversite öğrencisini bulmak için arama çalışması başlatıldı.

Kumluca ve Finike ilçelerinde oluşan hortumlar, yerleşim yerleri ile tarım ve sera alanlarına zarar verdi.

Kumluca ilçesine bağlı Kum Mahallesi'nde saat 13.30 sıralarında denizde başlayan hortum, Narenciye Mahallesi'ne kadar, yaklaşık 5 kilometre karada ilerledikten sonra kayboldu.

Ölü sayısı 2'ye yükseldi

Antalya'daki hortumda  bina önünde bulunduğu sırada çıkan hortum nedeniyle portakal bahçesine savrularak yaralanan ASAT görevlisi Bayram Demir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hortumda hayatını kalbedenlerin sayısı 2' ye yükseldiAntalya’yı hortum vurdu: 2 ölü, 1 kayıp, 11 yaralı

Hortum nedeniyle 13 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti.

Kemer'de meydana gelen sel sırasında annesi ile birlikte aracında olan üniversite öğrencisi bir genç kız ise Kuzuderesi'nde akıntıya kapılarak kayboldu. Genç kızı arama çalışmaları devam ediyor.

İl genelinde olumsuz hava koşulları 11 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Antalya’yı hortum vurdu: 2 ölü, 1 kayıp, 11 yaralı

Bölgedeki bazı yerleşim yerleri, tarım ve sera alanlarının zarar gördüğü belirtildi. Hortum nedeniyle Kumluca Belediyesi Karatepe Spor Tesisleri'nin çatısı uçtu.

Antalya- Kumluca karayolu, uçan çatı parçaları nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgeye Kumluca Belediyesi, itfaiye, 112 ve elektrik dağıtım şirketi ekipleri yönlendirildi.

Finike ilçesinde de yaklaşık 15 dakikalık dolu yağışının ardından hortum oluştu. Sahilkent Mahallesi'nden denizde başlayan hortum, karada bir süre ilerledikten sonra kayboldu. Hortumun bölgedeki tarım alanlarında ve yerleşim yerlerinde zarara yol açtığı kaydedildi.

Antalya’yı hortum vurdu: 2 ölü, 1 kayıp, 11 yaralı

"EN KISA SÜREDE BULMAYI TEMENNİ EDİYORUZ"

Yaşanan doğal afet ile ilgili açıklama yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Vatandaşımızın öncellikle hasar tespitini daha sonra da yaralarının sarılmasıyla ilgili çalışmaya devam edeceğiz. Ben tekrar Antalyamıza, milletimize geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybeden yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah kayıp olan kızımıza da en kısa sürede bulmayı temenni ediyoruz."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...