Antalya'ya 30 bin kişilik, "Antalya Ulu Cami" yapılacak

Antalya'ya 30 bin kişilik, "Antalya Ulu Cami" yapılacak

GÜNDEM Haberleri

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 30 bin kişilik kapalı "Antalya Ulu Cami Projesi"nin tanıtımını yaptı.

Başkan Türel, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğünde düzenlenen tanıtım toplantısında, Antalya'nın mabet itibarıyla zengin bir şehir olmadığını, şehrin içinde sıkışmış ve ihtiyaca cevap veremeyen Muratpaşa Camisi'nde vatandaşların hem ibadetlerini yapmak hem de cenazelerini kaldırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Antalya'nın bir Ulu Cami'ye ihtiyacı olduğunu, yeni yapılacak cami ile bu eksikliği gidereceklerini belirten Türel, yapılacak caminin yüzyıllarca Antalya'ya hizmet vermesini diledi.

Başkan Türel, Antalya Ulu Cami Projesi'nin 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanına sahip olacağını, projede Türk-İslam Sanatları Müzesi'nin yanı sıra konferans salonları, restoran, galeri, çocuk bakım ve toplantı salonlarının da yer alacağını bildirdi.

Antalya'da bir senede yaptıkları çalışmaların geçen 5 yıldakilerden fazla olduğunu ifade eden Türel, "Bu projemiz çok daha anlamlı bir hizmet. İnşallah bittiği zaman çok anlamlı bir eser olacak" dedi.

- "Camiler sosyalleşme mekanı"

Camilerin aynı zamanda sosyalleşme mekanları olduğuna değinen Türel, "Ama sonra bu şehircilik ortadan kalktı, mahalle dediğimiz mekan da kalmadı. Kimsenin kimseyi tanımadığı, kimsenin kimseye selam vermediği, bir ruhu olmayan mahalleler ortaya çıktı" diye konuştu.

Antalya Ulu Cami'de geleneksel mimarinin korunacağını, Antalya'nın özgün kültürünü de yansıtacağına işaret eden Türel, şöyle devam etti:

"Klasik Osmanlı camilerinin gelenekselleşmiş şemasını stilize eden bir çalışma yapılmıştır. İnşaatta Antalya'nın beyaz taşları kullanılacak, gerçekten her bakımdan güzel bir eser ortaya çıkacaktır. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamız projeyi gördüklerinde özgün bir mimari eser olmasından ayrıca mutlu olduklarını ifade etmişlerdir."

- "Tahsis tamamlandı"

Başkan Türel, caminin Köy Hizmetleri alanında yapılacağını bildirerek, şunları söyledi:


"Alan tahsisleri ile ilgili bütün meseleler tamamlandı. Yaklaşık 50 dönüme yakın bir alanda, Antalya Bulvarı ile Dumlupınar Bulvarı'nın kesiştiği bölgede yapılacak. Cami, bölgenin sosyal ve ticari hayatını destekleyecek. Böylelikle orada bir canlanma alanı oluşacak. Toplam 42 bin 800 metrekare alanın 12 bin 800 metrekaresi, dörtte birinden fazlası yeşil alan olacaktır. 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanı bulunacak. Antalya'mıza yakışacak bir eser yapacağız."

CHP'Lİ BELEDİYE BİRA FESTİVALİ DÜZENLİYORDU
Antalya'da 2009 yılında CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından başlatılan bira festivallerinde (Oktoberfest), 2 kişi hayatını kaybetmişti.
Antalya'ya 30 bin kişilik,

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...