Antalya açıklarında batan kuru yük gemisinden acı haber: 3 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Antalya’nın Kumluca ilçesi açıklarında Gine Bissau bayraklı bir ticari gemi battı. Panik dolu anların ardından gemide bulunan 5 kişi kurtarılırken, 9 mürettebatı havadan ve karadan arama çalışmaları devam ederken Sahil Güvenlik Komutanlığı olayda batan gemideki 3 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurtarma çalışmaları kapsamında 3 yaralı ise hastaneye kaldırıldı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde panik anlar yaşandı. Saat 03.47’de Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında, İskenderun’dan İzmail/Ukrayna’ya intikal etmekte olan Gine Bissau bayraklı bir ticari geminin batmak üzere olduğu bilgisinin alınması üzerine bölgede bulunan tüm gemilere genel acil yardım çağrısı yapıldı.

Antalya açıklarında batan kuru yük gemisinden acı haber: 3 kişi hayatını kaybetti

Olay mahalline 1 Sahil Güvenlik korveti, 7 Sahil Güvenlik botu, 2 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik uçağı sevk edildi.

5 KİŞİ KURTARILDI

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik helikopteri tarafından deniz yüzeyinde tespit edilen 2 kişi kurtarılarak Finike’de acil sağlık personeline teslim edildi. Gemideki 3 kişi de bölgede seyir halinde bulunan bir ticari gemi tarafından kurtarıldı.

9 MÜRETTEBAT KAYIP, ARANIYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Arama Kurtarma faaliyetlerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı 2 Fırkateyn ve 2 Helikopter ile destek verilmektedir. “Gemide Suriye uyruklu toplam 14 mürettebat olduğunun tespit edilmesi üzerine kayıp olan 9 mürettebatın bulunması maksadıyla başlatılan arama kurtarma faaliyetine devam edilmektedir. Olay ile ilgili Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır."(İHA)

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Batan gemidekilerin Suriye uyruklu Mhmod Smea, Alaa Mansour, Bassem Aris, Aziz Kherbek, Ali Beshlawi, Mustafa Hemdan, Jaafar Haifa, Hasan Jaser, Nabil Hasan, Abdulrahman Fawakhrji, Emad Jrad, Gadır Shaaban, Bassim Tawil, Ramez Namrah olduğu belirlendi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından alınan bilgiye göre, olayda batan gemideki 3 kişi hayatını kaybetti. Kurtarma çalışmaları kapsamında 3 yaralı ise helikopterle önce Finike Stadyumuna getirildi ve ardından Finike Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre diğer kişilerin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Denizdeki fırtına ise kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...