Antalya ve Çanakkale'de orman yangını

/ Kaynak: AA
Antalya ve Çanakkale'de orman yangını

GÜNDEM Haberleri  / AA

Antalya'nın Kumluca ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde orman yangını çıktı.

Antalya'nın Kumluca ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde orman yangını çıktı. Kumluca ilçesinin 50. Yıl Mahallesi Balçıklı mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Yangına 3 helikopter, 15 civarında arazöz ve 100'e yakın orman işçisi ile Kumluca ve Fethiye belediyeleri itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Vatandaşların da söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın, yerleşim yerlerini de tehdit ediyor. Yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Çanakkale'de yangın
Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde de, ormanlık alanda yangın çıktı.
Beldedeki yangın bölgesine, Çanakkale ve Keşan'dan birer, Edremit'ten ise 2 olmak üzere 4 söndürme helikopteri ve 1 amfibik uçak sevk edildi. Ayrıca, Çan, Biga, Bayramiç ve Edremit'ten 20'ye yakın arazöz de olay yerine yönlendirildi. Yetkililer, bölgede kuvvetli rüzgara rağmen ekiplerin yangına müdahale ettiğini ve fazla büyümeden kontrol altına alınmaya çalışıldığını kaydetti. Bu arada, yangına, o bölgede yanan bir araçtan sıçrayan kıvılcımın neden olduğu ileri sürüldü. Yanan araca müdahale etmek isteyen bir orman muhafaza memurunun ise o sırada meydana gelen patlama sonucu yaralandığı öğrenildi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...