Annesi öldürülen çocuk: Babama bıçağı babaannem verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Annesi öldürülen çocuk: Babama bıçağı babaannem verdi

GÜNDEM Haberleri

Samsun'da eşi Gülbahar Kaya'yı 10 yerinden bıçaklayıp öldüren katil zanlısı Baki Kaya ve annesi Zahide Kaya bugün hakim karşısına çıktı. Baki Kaya'nın oğlu G. Kaya "Annemi öldürmesi için babama bıçağı babaannem verdi" dedi.

Samsun'un Kavak ilçesinde 1 Şubat günü kadın cinayeti işlendi. Baki Kaya (44), bir aylık uzaklaştırma kararının bitmesinin ardından annesi Zahide Kaya'yı yanına alıp evine gitti. Anne Kaya kapıyı çaldı. 

KAYNANADAN TUZAK

Gelini Gülbahar Kaya (38), Covid-19'a yakalandığı için karantinada olduğunu ve kapıyı açamayacağını söyledi. Ancak kaynana ikna etti ver içeri girdi. Bu sırada peşinden oğlu Baki Kaya geldi. Şahıs, karısını 10 yerinden bıçaklayıp ağır yaraladı.

ANNE OĞUL GÖZALTINA ALINDI

Hastaneye kaldırılan 3 çocuk annesi Gülbahar Kaya doktorların çabasına rağmen hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan zanlı ile annesi, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

ÇOCUKLARI, CİNAYETE TANIK OLDU

İkili, bugün Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, Baki Kaya ile maktulenin çocukları G, E. ve U.E. Kaya'nın tanık olarak ifadelerine başvurdu.

'BAKİ YANIMDA YOK' DEYİP KANDIRDI 

Olayı anlatan G. Kaya "Babaannem kapıyı çaldı, 'Baki yanımda yok' dedi. Annem kapıyı açınca da babam kapıya vurarak içeri girdi. Babam, babaannemden aldığı gazeteye sarılı bıçakla annemi öldürdü" diye konuştu.

MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

"Canavarca hisle, tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 29 Aralık'a erteledi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...